Дни преди конгреса на БФС, Борислав Михайлов даде обширно интервю

...
Дни преди конгреса на БФС, Борислав Михайлов даде обширно интервю
Коментари Харесай

Борислав Михайлов за финансовата ситуация в Левски, Стоичков, Бербатов и Стилиян Петров

Дни преди конгреса на БФС, Борислав Михайлов даде обстойно изявление за БЛИЦ TV, в което отговори на най-актуалните въпроси в царя на спортовете. В първата част на диалога Михайлов се спря в детайли на „ безконечното дерби “ и ЦСКА. Ето и втората част от изявлението:

- Г-н Михайлов, Вие тръгнахте от Левски за огромния футбол. Как гледате на деликатната финансова обстановка в „ синия “ клуб?
- Не е елементарно на нито един клуб в България. Няма доста спонсори, а множеството клубове даже и да имат добра маркетингова политика, търсенето на фланелки и продукти не е доста огромно. Така че перата от които един клуб може да се единствено финансира не са доста и остават най-много прехвърлянията на футболисти и присъединяване на тимовете в европейските клубни шампионати.

- Очаквахте ли от Вашия обичан отбор – Левски да застане зад кандидатурата Ви за президент на БФС?
- Левски е заставал зад мен доста пъти, а това, че поддръжката им е неофициална няма никакво значение за мен, тъй като не е значимо кой ти издига кандидатурата, а е значимо хората, които по-късно те избират да знаят кого избират и в чий ръце оставят ръководството на футбола в бъдеще.

- Изненадваща ли е за Вас кандидатурата на Бербатов и последвалата остра офанзива от него и екипа, с който той ще се яви на конгреса на 12 октомври?
- Бербатов от доста години приказва, че ще пристигна да оправи футбола в България, тъй че няма безусловно нищо изненадващо в неговата кандидатура. Хората на конгреса са тези, които би трябвало да разискват метода на държание на всеки един от претендентите. За мен няма никакъв проблем.

- БФС е подкрепило образованието на Стилиян Петров в Европа. Как гледате на обстоятелството, че той е в другия лагер в идната конкуренция?
- Всеки има право на решение и това са естествени избори - имам поради избора на Стилиян Петров да поддържа негов сътрудник, с който са играли едновременно. На времето ме поддържа целия. тим от Съединени американски щати 94, а не двама души. Тогава 14 души застанаха с мен на масата, когато оповестиха моята кандидатура за президент на БФС. Освен това 20 от 22-мата представители на „ златното потомство “. съгласно тяхното предпочитание, опит, подготовка и пълномощия са били по някакъв метод на работа във Футболния съюз.

- Често обвиняванията към БФС са свързани със слабото показване на националния тим. Как държавния отбор ще увеличи класата си?
- Повишаването на класата на първия тим идва с покачване на равнището на работа в клубовете. Футболистите в първия тим без значение дали става въпрос за 15, 17, 19 годишни младежи не се учат да играят в националния тим, нито пък треньорите имат толкоз време да работят с тях по време на лагерите. Националният тим е най-високото място за изява на всеки един футболист. Това е черешката на тортата за играчите. Подобряването на работата в клубните тимове ще даде растеж в израстването на националния тим.

- Навремето беше влиятелно за един състезател да получи повиквателна за националния тим. Защо в този момент множеството футболисти гледат на първия отбор като трамплин за прекосяването им в задгранични клубове?
- И по мое време влизането в националния тим беше влиятелно, тъй като това е най-високото място, в което един футболист може да играе за своята чест и за достойнството на своята татковина, както и да премери сили с най-хубавите в света. Може би в този момент времето е друго. Аз не споделям, че сега футболистите нямат чак такова предпочитание да играят в националния тим, само че обстановката е по-различна.

- Как ще се преодолее експанзията в връзките сред президенти, треньори и играчи?
- Агресията е на всички места в обществото и е хубаво, че е повече вербална, а не се стига до различен вид експанзия, което ще е съдбовно. Това не е единствено в България. Ако приказваме за младите играчи, те са част от една среда с доста нови технологии и връзки.

- Шестима са кандидатите за президент на БФС. Очаквахте ли толкоз доста претенденти?
- Лично аз не съм очаквал толкоз доста претенденти. Но някои от тях са единствено поради присъединяване им, а други са със съществени планове. Демокрацията е цялостна, както и при тези избори, по този начин и при други. Столът на президента на БФС е бодлив и е доста тежка царската корона! Всеки би трябвало да си реши и се надявам, че тези сътрудници и бъдещи съперници са си дали сметка за това.

- Преди години, когато дружно с представители на „ златното потомство “ от Съединени американски щати 94 представяхте кино лентата за Христо Стоичков всички бяхте задружни и си говорихте другарски. След това връзките посред ви се обтегнаха. Възможно ли е в този момент да подобрите връзките си с Пенев и Стоичков?
- Отношенията ни постоянно са били естествени. Естествено, когато сме играли дружно толкоз дълго време, е едно да си футболист, а по-късно някои от нас да е в ролята на началник, а трети да е селекционер. Това са разнообразни неща. Живеем в разнообразни градове, даже в разнообразни страни и всеки има друга персонална среда. Никой от нас не е толкоз скаран с другите. Това са естествени неща в живота, тъй като и ние порастваме, само че няма нищо толкоз фрапантно, което да се е случило сред нас.

- Как възприемате измяната?
- Предателството? Българите сме царе на измяната и в исторически проект. Най-ненавиждам измяната!

- Има ли ненаказано положително?
- Няма ненаказано положително и освен аз съм очевидец на това, само че и доста други хора. Въпросът е да се вършат добрини, а това дали са осъдени или не, историята ще отсъжда!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР