Дни преди финала на кампанията за 2017 в Абу Даби

...
Дни преди финала на кампанията за 2017 в Абу Даби
Коментари Харесай

Верстапен не иска сезонът да свършва


Дни преди финала на акцията за 2017 в Абу Даби Макс Верстапен показа, че не му се желае сезонът да свършва. Изявлението на младия холандец идва след няколко положителни резултата, измежду които две победи в Малайзия и Мексико.

През първата половина на сезона обстановката за Макс беше радикално противоположна. Той записа едвам един подиум, последван от пет отпадания в границите на 7 следващи старта. Верстапен влезе в лятната пауза на дъното на отчаянието, само че той съумя да откри сили да се измъкне от отрицателната серия. След успехите на " Сепанг " и " Мексико ", както и второто място на " Сузука " водачът на Ред Бул се почувства вдъхновен. За него все едно сезонът стартира същински чак през октомври, тъй че не е чудно, че не му се желае да свършва.

Макс е пределно стимулиран да се показа добре на финала на сезона на " Яс Марина ". " Миналата година направихме положително съревнование, като се има поради, че пропуснахме един питстоп поради завъртане на завой 1. Беше мъчно да запазя гумите до финала, само че въпреки всичко приключих на 4 място. "

Запитан какво мисли за пистата в Абу Даби, Верстапен показа, че е много вдъхновяващо да се пилотира вечер под светлините. Любимите му част от " Яс Марина " са бързите завои 2 и 3. " Финалният бранш изисква доста точност от водача, само че пък въпреки това би трябвало да е най-силна за нашата кола ".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР