Дни преди да се навършат 10 години от интронизацията на

...
Дни преди да се навършат 10 години от интронизацията на
Коментари Харесай

Премиерът се срещна с Патриарх Неофит

Дни преди да се навършат 10 години от интронизацията на Българския патриарх /24.02.2013 г./, Софийски митрополит и ръководител на Св. Синод на БПЦ-БП Неофит, министър председателят Гълъб Донев се срещна с Негово Светейшество .

С възприятие на надълбоко почитание министър-председателят сервира откровени поздрави и благопожелания към Патриарха. По думите му, в лицето на Негово Светейшество българското общество и държавници имат п ример за смирението и човеколюбието , с което би трябвало да се подхожда към всеки висок пост. Премиерът изрази убеденост, че кабинетът и църквата ще продължат да си сътрудничат сполучливо в името на благоденствието на българските жители.

Като знак на симфонията сред народ , страна и черква министър-председателят Гълъб Донев подари на Негово Светейшество диригентската палка на министъра на културата Найден Тодоров . В историята й, с изключение на редица концертни изяви с присъединяване на някои от най-значимите музиканти и артисти в историята на класическата музика, е и записът на Химна на Република България в осъществяване на Райна Кабаиванска, Никола Гюзелев, Орлин Горанов, Роберта и музикантите от Софийската филхармония.

В срещата са се присъединили и Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний и Белоградчишки свещеник Поликарп – викарий на Патриарха.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР