Дни преди да пристигне в София, Джон Малкович даде интервю

...
Дни преди да пристигне в София, Джон Малкович даде интервю
Коментари Харесай

Исках да се върна в София: Джон Малкович

Дни преди да дойде в София, Джон Малкович даде изявление пред Лора Крумова от Нова тв, до момента в който гастролираше със спектакъла си " В самотата на памуковите полета " в Атина. Много желаех да се върна в София, сподели световноизвестният артист, който преди шест години снима кино лентата Bullethead в " Ню Бояна " дружно с Антонио Бандерас. " Бях отседнал в хотела, който е тъкмо до Народния спектакъл ", спомни си той. " Тогава не съумях да го посетя, тъй като бях с много тежък работен график. Работил съм в няколко театъра, основани от същите архитекти. Но доста ми хареса София и доста желаех да се върна ", добави Малкович.

Той споделя със суперлативи за своята партньорка в спектакъла - латвийката Ингеборга Дапкунайте. " Работех по пиеса, която щеше да излезе в Чикаго. Тя пристигна на прослушване. Беше в края на 1991 година и работим от този момент - към този момент 30 години ", показа звездата от хърватски генезис за запознанството им. " Инга е чудесна актриса и има извънреден британски. Почти постоянно е доста въодушевена, само че в това време е по руски корава. Не е рускиня, латвийка е, само че е израснала във времена, в които е имало повече дисциплинираност. "

А за себе си Малкович показа: " Разглезен съм. Лесно привикваме към удобствата. Разбира се, работил съм крепко. Но също и водачите на рейсове, служащите, майките и всевъзможни други хора го вършат. Така че не е огромна работа. "  

Целият екип на " В самотата на памуковите полета " е от руснаци и хора, работили в Русия, които напущат домовете си скоро след началото на войната преди една година. " Ние трябваше да репетираме през януари в Рига. Малко по-късно Инга взе решение, че напуща Русия. Тя имаше своя живот в Москва, имаше чудесни сътрудници, в доста добър спектакъл. Установи се в Лондон ", описа той за съдбата на театралната си партньорка.

Режисьор на спектакъла е съветската театрална звезда Тимофей Кулябин, който също напусна Русия, а татко му - шеф на театъра " Червения факел " в Новосибирск, бе задържан. " Тимофей не приказва за това, тъй като е тежко. Много е тъжно, тъй като толкоз генерации след Съветския съюз бяха приобщени към останалата част от света. Сега всичко се връща обратно. Намирам това за ужасно тъжно и непочтено по отношение на артистите ", показа Малкович.

Нова тв зададе няколко въпроса и на Дапкунайте, която бе въздържана по отношение на изхода от войната:  " Няма да е умно да се пробвам да отгатна. И преди не съумях. Аз съм латвийка, живяла съм в доста страни. За моите (руски - б.р.) сътрудници е било доста по-трудно да създадат този избор. "

Актрисата е участвала в София на премиерата на " Нора " - спектакъла, който Кулябин сложи по-рано през сезон 2022/2023 с артисти от трупата на Народния спектакъл, и е възхитена от играта на българските си сътрудници. 

" В самотата на памуковите полета " с Джон Малкович и Ингеборга Дапкунайте се играе в Народния спектакъл на 16, 17 и 18 февруари, а най-скъпите билети от 400 лв. към момента не са изчерпани.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР