Дни преди 15 септември, за да изпълнят противоепидемичните изисквания, много

...
Дни преди 15 септември, за да изпълнят противоепидемичните изисквания, много
Коментари Харесай

Нестандартно: Пловдивски ученици ще влизат в клас през прозореца ВИДЕО

Дни преди 15 септември, с цел да изпълнят противоепидемичните условия, доста учебни заведения прибягват до ексцентрични решения. В едно от образователните заведения в Пловдив децата ще влизат през прозорците, предава Нова тв.

За Катерина и Калена, които след дни потегля на учебно заведение, изкачването по дървените стълби е същинско премеждие. Така през прозореца в класните стаи ще влизат всеки ден и по-малките им съученици от 1 до 3 клас.

„ Аз съм доста положително настроена и детенцето ми също доста добре възприе концепцията. Сега ще е в предучилищната група и това, че ще влиза през прозореца я впечатли”, разяснява майката Вера Вулджева.

Учителите също ще влизат през прозорците. „ Единият преподавател ще посреща децата извън. Ще им оказва помощ да се качват по парапета. Да си събуят обувките. Вътре ще има различен преподавател, който ще поема децата, с цел да слязат безвредно. Да обуят пантофи и към този момент да се настанят в класната стая”, сподели началният преподавател Василка Гюстерова.

Дървените стълби са обезопасени с парапети, с цел да няма произшествия. През основния вход ще влизат единствено учениците от 4 до 7 клас. Коридорът ще бъде разграничен с дървена бариера, тъй че класовете да не се смесват.

„ Храненето ще се прави в класните стаи, като всяка от тях ще разполага с топла вода, дезинфектанти и с измиващи препарати. Масичките ще бъдат отделени с плексиглас”, изясни шефът на ОУ “Слънчев лъч “- Пловдив Спаска Иванова.

Част от уроците ще организират навън – в специфични къщички и дървени кътове, които учители и родители построяват.

В учебното заведение са решили децата в класните стаи да са без маски, а за учителите, които влизат допълнително от един клас ще са наложителни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР