Дневният ред на заседанието включваше обсъждане на коригирания пакет за

...
Дневният ред на заседанието включваше обсъждане на коригирания пакет за
Коментари Харесай

Асен Василев в Брюксел: Пакетът собствени ресурси в бюджета на ЕС не е балансиран

Дневният ред на съвещанието включваше разискване на поправения пакет за лични запаси от ново потомство, препоръчаната от Европейска комисия финансова помощ за Украйна в подтекста на проверката на средносрочната финансова рамка, промяната на Митническия съюз и други тематики от дневния ред на Европейски Съюз.

 

България означи, че не би било потребно сливането на полемиките по отношение на новите лични запаси в бюджета на Европейски Съюз и проверката на многогодишната финансова рамка и финансовата поддръжка за Украйна. Обърна се внимание, че до момента в който полемиката по личните запаси ще изисква повече време, то обезпечаването на финансова поддръжка за Украйна е незабавно. Министър Василев акцентира, че България поддържа Украйна през цялото време и ще продължи да го прави.

 

Призова да се прегледат опциите и законодателната база по отношение на опцията за потребление на замразените активи на съветската централна банка. Относно пакета за личните запаси съобщи, че България не го намира за уравновесен и че в него се съдържа единствено един нов запас, този на база на приходите от Механизма за въглеродна промяна на границите.

 

Във връзка с останалите два нови ресурса означи, че България е срещу ресурса на база на Европейската скица за търговия с излъчвания, защото той не се основава на нови доходи и с него само се трансформират сумите на приходите за националните бюджети и за бюджета на Европейски Съюз.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР