Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Осъден за убийство е арестуван за неносене на маска

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

09:10Франция записва съвсем 272 хиляди новозаразени за денФранция записва нов дневен връх от 271 686 случая на COVID-19 във вторник, което е и най-високият регистриран брой новозаразени в една обособена страна в Европа.

Средният индикатор на дневния брой на новозаразените в страната се усили повече от два пъти единствено за седмица, като заболеваемостта доближи над 1671 на 100 хиляди поданици през миналата седмица. Повече от 20 хиляди души са признати в лечебни заведения с COVID-19, индикатор, който се повишава трайно в продължение на седмици, само че не и толкоз внезапно, колкото заболеваемостта, показва Българска телеграфна агенция. Интензивните отделения са запълнени на 72%, като множеството от тях не са имунизирани, макар че 77% от французите са с две дози ваксини.

Правителството се събира в сряда, с цел да разиска обстановката, само че президентът Еманюел Макрон сподели в изявление за сп. " Паризиен ", че не се планува въвеждане на национална карантина. Макрон съобщи, че ще продължи " да досажда " на неимунизираните, което провокира стихия от неодобрение измежду опозицията, която го упрекна, че не следва напътствията на СЗО да убеждава, а не да принуждава към имунизиране.08:53Рио анулира карнавалаВластите на Рио де Жанейро анулираха обичайния карнавал поради опасения, че бързо разпространяващият се вид Омикрон ще утежни епидемиологичната конюнктура. Прочутото шествие няма да се състои за втора поредна година, заяви Ройтерс. Обикновено карнавалът в Рио притегля стотици хиляди хора от целия свят в бразилския мегаполис.

В столиците на други бразилски щати също бяха анулирали карнавалните шествия. А Сао Пауло възнамерява да реалокира карнавалното си шествие от улиците на града на пистата на Формула Едно.08:31Заради три случая Китай затвори град с 1.1 млн. жителиЗаради три безсимптомни случая на COVID-19 китайските управляващи постановиха цялостна карантина на втори град, заяви Би Би Си.

За една нощ всички магазини в Юджоу, който има население от 1.1 млн. поданици, както и превозът бяха спрени. Окръжният център в провинция Хинан е вторият карантиниран град след Сиан, където 13 милиона са затворени в домовете си от 23 декември. Съобщава се, че поради нарушени доставки жителите му са почнали да заменят телефоните си и други електронни устройства за храна.

Строгите ограничения идват преди Лунната Нова година и Зимните олимпийски игри, които би трябвало да се проведат в Пекин. Китай е единствената огромна страна в света, която продължава да води политика на " нулев Коронавирус ", като подхваща извънредно строги ограничавания при появяването на всеки случай и интензивно тестване. Във вторник беше обявено за общо 175 нови случая на COVID-19 в цялата страна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР