Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Чехия и Германия говорят за задължително ваксиниране за отделни групи

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

09:46Чехия и Германия приказват за наложително имунизиране за обособени групи Германия се готви да вкара наложителна имунизация против COVID-19 за военнослужещите си, разгласи министерството на защитата, съобщи " Франс прес ".

Арбитражна комисия към ведомството с присъединяване на представители на военния личен състав е решила да разгласи имунизацията против COVID-19 в листата на наложителните ваксини за всички военни. Прилагането на разпореждането се чака в скоро време. Министърката на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер незабавно е споделила, че поддържа тази мярка. По този метод немските въоръжени сили ще станат първата институция в Германия, въвела наложителна имунизация против ковид.

В Чехия се разисква ново законодателство, с което имунизирането против Коронавирус да стане наложително за хората над 60-годишна възраст, съобщи ДПА. Причината е, че че тази възрастова група е изложена на максимален риск да се разболее, сподели през вчерашния ден министър председателят Андрей Бабиш, който скоро ще напусне поста. Той добави, че съвещателен съвет по опазването на здравето към този момент е предложил да се вземе такова решение.

Бабиш сподели, че в здравното министерство се работи по законопроект за наложително имунизиране на някои професионални групи, в това число здравните служащи, служителите на реда, бойците и пожарникарите. Но към този момент не се обмисля оповестяването на ново изключително състояние поради пандемията.

На парламентарните избори през октомври Бабиш претърпя проваляне, а лидерът на опозицията Петър Фиала, евентуалният предстоящ министър председател, е съперник и на изключителното състояние, и на проектите за наложителна имунизация. По последни данни в Чехия заболеваемостта на седемдневна база е 1029 на 100 хиляди Особено висока е в източната част на страната, което наложи армията за оказва помощ на претрупаните лечебни заведения. В някои градчета покрай немската граница бяха анулирани коледните базари.09:36Фалшиви документи във Франция и БелгияЛекар в Белгия е обвинен за издаване на към 2000 подправени документа за имунизация против COVID-19, съобщи " Асошиейтед прес ", като се базира на локалните управляващи, написа Българска телеграфна агенция. Регионалният здравен министър на Валония Кристи Мореал съобщи, че измамите са необятно публикувани в региона, а евентуално ги има и в други елементи на Белгия. Тя сподели, че фалшификациите са " корист с доверието " във връзка с тези хора, които са решили да се имунизират, и всички лекари, които работят във имунизационни центрове.

Разследване на здравните управляващи във Валония е разкрило измамите, откакто са били открити несъответствия в датата и мястото, посочени в издадените от лекаря документи. Въпросните документи са оповестени за невалидни, а лекарят ще бъде съден за подправяне и машинация и може да бъде осъден със затвор, заяви телевизия Ел Ен 24. Хората, облагодетелствали се от подправените документи, също ще бъдат разследвани.

Миналата седмица управляващите в Белгия оповестиха, че имат намерение да затегнат рестриктивните мерки на фона на нарастване на случаите на ковид. Близо 35 хиляди души излязоха да стачкуват в Брюксел против ограниченията, а демонстрациите бяха съпроводени с принуждение. Същевременно в прилежаща Франция доктор от региона на Париж е обвинен, че е п,одал минимум 220 подправени здравни пропуща на цена от 1000 евро парчето, съобщи " Франс прес ". Медикът бе задържан, както и негови хипотетични съучастници и двайсетина купувачи на подправения документ.

Лекарят, който е на 56 години, е имал кабинет в Жоанвил-Льо-Пон, югоизточно от Париж. При претърсването на обекта проверяващите са конфискували подправени здравни пропуски и подправени удостоверения за PCR проби. Запорирани са петнайсетина банкови сметки на медика, в които е имало хиляди евро. Наложен е запор и върху вилата на лекаря, оценена на 600 хиляди евро. Лекарят е обвинен и за други измами, включително и ощетили системата за обществена сигурност.

Предполагаемите му съучастници са брачната половинка на медика и мъж на 49 години. Според полицейски източник в страната е необичайност доктор да продава имитации. Обикновено схемите за подправени коронавирус документи са разработвани от хора във имунизационните центрове и от киберпирати. /БТА09:30Рекорден брой инфектирани в ГерманияНовите случаи на инфектирани с ковид в Германия за едно денонощие са 66 884, което е нов най-много за цялата пандемия, демонстрират данни на института " Роберт Кох ", съобщи ТАСС.

Предишният пик по този индикатор бе на 18 ноември, когато бе обявено за 65 371 новозаразени. От последствия от болестта, предизвиквано от ковид, за едно денонощие са умряли 335 пациенти.

За пръв път от началото на пандемията седемдневният индикатор за разпространяване на ковид надвиши 400 случая на 100 хиляди и през днешния ден е 404,5. Преди месец той бе на нивото на не повече от 100 души на 100 хиляди

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР