Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Чехия отказва да одобри "Спутник" преди ЕС

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването, ситуацията в България

08:53Чехия отхвърля да утвърди " Спутник " преди ЕСЧешкият министър на опазването на здравето Ян Блатни отхвърли да позволи потреблението в страната му на съветската ваксина против ковид " Спутник V " без предварителна регистрация на препарата от Европейската организация по медикаментите (ЕМА). Политикът съобщи това пред депутатите в долната камара на Народното събрание, заяви Чешката телевизия, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Няма да отпущам на " Спутник V " изключение от настоящите правила за регистрацията на медикаменти за потребление в Чехия ", акцентира Блатни. " Моята позиция няма да се промени, до момента в който аз съм министър. Ваксинацията в републиката ще се прави единствено с препарати, позволени за потребление от ЕМА. "
Изключение за " Спутник V " от настоящите правила в Евросъюза за потребление на нови лекарствени препарати са дали за потребление на националната си територия единствено министерствата на опазването на здравето на Унгария и Словакия, напомни Блатни.

По думите му все още Чехия е получила 1 274 250 дози от ваксини, утвърдени за приложимост в Европейски Съюз. През март в републиката всекидневно против ковид ще бъдат имунизирани по 35 000 души, а през април този брой ще нарасне минимум два пъти. До края на август ще може да бъде имунизирано до 85 на 100 от популацията.08:52Нов антирекорд в БразилияБразилия записва нов антирекорд в броя на умрелите от КОВИД-19 за денонощие. Смъртните случаи за последните 24 часа там са 2286, по данни на бразилското министерство на опазването на здравето, представено от " Ройтерс ".

Отчетените случаи на заразяване с ковид за денонощието са 79 876, а от началото на пандемията те са общо над 11.2 млн., демонстрира формалната статистика на здравното ведомство. 08:52Броят на доказаните случаи на ковид в Германия за последното денонощие е 14 356, демонстрират данните на Института по заразни заболявания " Роберт Кох ", представени от " Ройтерс ". С това общият брой на инфекциите става 2 532 947.

За миналото денонощие има и 321 нови умряли. Общият брой на смъртните случаи възлиза на 72 810.08:47Автопарк за имунизиране в Италия Италия ще открие първи автопарк за имунизиране против COVID-19, съобщи АНСА. Това ще бъде най-големият имунизационен център в страната.

Той ще бъде открит в петък в парка Трено в Милано. Там искащите да се имунизират ще идват с коли и ще би трябвало единствено да смъкват стъклото или да отворят вратата на колата, с цел да бъдат имунизирани. Сега в парка към този момент се правят всеобщи проби за ковид.

Италия заяви през днешния ден за 332 нови смъртни случая на инфектирани с ковид по отношение на 376 през вчерашния ден. Новите случаи на болест за последното денонощие са 22 409 по отношение на над 19 хиляди през вчерашния ден.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР