Дневник следи на живо новините за разпространението на коронавируса, реакциите

...
Дневник следи на живо новините за разпространението на коронавируса, реакциите
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Заведенията настояват за безплатни бързи тестове за определен срок

" Дневник " следи онлайн новините за разпространяването на ковид, реакциите на управляващите и мненията на здравните специалисти.

11:19Съпредседателят на " Изправи се.БГ! Ние идваме! " Николай Хаджигенов се разгласи срещу наложителното носене на маски. Пред Би Ти Ви той акцентира, че приоритет в работата му в Народното събрание, в случай че успее да влезе, ще е правосъдната промяна, а не битката с ковид.

" Трябва да се вземат някакви ограничения, само че да се затварят хора е неверно. Този образец го взеха от тоталитарен Китай. Не виждам смисъл също и в носенето на маски. Те са единствено за заболели и да им обират сополите. Ваксинацията релативно работи. В Унгария никой не носи маски, само че над 80% от хората са имунизирани. Ако това е цената за естествен живот, аз съм склонен ", сподели Хаджигенов.10:45Ива Христова предлага стягане на ограниченията  Коронавирусът в България: Заведенията упорстват за безвъзмездни бързи проби за избран период
© Скрийншот от Българска национална телевизия

На утрешното съвещание на експертния съвет към здравното министерство шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания Ива Христова ще предложи стягане на ограниченията в битката с пандемията от ковид. Пред БНР тя посочи, че настояването ѝ е подкрепено от вирусолози и имунолози, които също ще вземат присъединяване на съвещанието.

Като главен проблем тя уточни събирането на доста хора на едно място, както и неспазването на актуалните ограничения. Според нея контролът би трябвало да се ускори. Христова дефинира като доста положително предлагането на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев достъпът до редица действия и обекти с публично предопределение да става посредством показване на документ за имунизиране, за преболедуване или за проучване с бърз антигенен тест или с PCR.

" Ако могат всички да влизат, тези места ще станат като разплодник за ковид. Целта е да се ограничи събирането сред хората, или най-малко събиране сред евентуални носители на вируса ", изясни тя.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР