Дневник публикува отвореното писмо на дисидентката до руския правозащитен център

...
Дневник публикува отвореното писмо на дисидентката до руския правозащитен център
Коментари Харесай

Закриването на руския "Мемориал" е зло

" Дневник " разгласява отвореното писмо на дисидентката до съветския правозащитен център " Мерориал " в Москва. на съветския Мемориален център за правата на индивида единствено ден откакто неговата сестринска историко-просветна организация. Държавните прокурори упрекнаха и двете организации в нарушение на закон, изискващ от тях да работят като " задгранични сътрудници ", като разгласяват постоянно информация, че са финансирани от чужбина.

Заглавието е на редакцията.

Скъпи другари,

Някои Органи взеха решение да ви закрият.

Ние от българския " Мемориал " оценяваме това решение като нездравословно стратегически. А също - просто като зло и неприлично за офицерската чест.

Българският " Мемориал " сплотява хора, проверяващи орисите на българските жители, озовали се в Съюз на съветските социалистически републики през 30-те години на предишния век и станали жертви на политически репресии.

- Дръжте се! - това благопожелание идва от нас персонално, само че и от всички, минали през ГУЛаг.

Казано е: " Повярвай, друже, ще изгрее тя "

От името на българския " Мемориал ":

Мария Бойкикева

П.П. Аз съм човек, персонално заинтересуван: татко ми Недялко Иванов Бойкикев, на 44 година през 1938 година, е умрял в ГУЛаг и е там до момента.

Виж Список репрессированных в Градския музей на Магадан; също Сб. За свободата, София.

29.12.2021
София

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР