Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Хиляди в цялата страна се събраха на протести заради обезобразеното момиче в Стара Загора

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Протести в цялата страна започнаха в 18 часа с искане за правдивост след случая с потърпевшото на 26 юни 18-годишно момиче, което бе нарязано с макетен нож от приятеля си.

Най-посетени се чака да са митингите в София и Стара Загора.

В столицата протестиращите се събраха пред Съдебната палата, като първоначално са над 1000 души. Движението по бул. Витоша, включително и на градския превоз е спряно.



По-многолюден е митингът пред постройката на правосъдната палата в Стара Загора с искане за правдивост след случая с потърпевшото на 26 юни 18-годишно момиче, което бе нарязано с макетен нож от приятеля си. Междувременно състав на Софийския областен съд остави непрекъснато в ареста Георги Георгиев по второ обвиняване - за закани с ликвидиране, изпратени два дни преди нападението. Протестиращите упорстват за оставка на правосъдния състав от Старозагорския областен съд, който е освободил от ареста Георгиев и е приел като съображение експертно умозаключение, в което 21 порезни рани са избрани като лека телесна щета. Протестиращите държат плакати с надписи " оставка " и фотосите на знам.-окръжния прокурор Георги Видев, на арбитър Татяна Гьокова и фотоси на пострадванията на потърпевшото момиче. Те демонстрират поддръжката си с ръкопляскания.

Пред публицисти и пред хората от митинга майката на потърпевшото момиче, Ивелина, съобщи, че се надява на правдивост по случая. Тя желае причинителят да бъде арестуван под стража и съден заслужено, а закононарушението да бъде квалифицирано вярно. Тя благодари на всички хора за солидарността и това, че участват на митинга в символ на поддръжка.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР