Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Пригожин заяви, че "Вагнер" в момента не набира бойци, може да го направи в бъдеще

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Шефът на съветските наемници Евгений Пригожин сподели в гласово известие, оповестено в понеделник, че неговата група " Вагнер " сега не набира бойци, само че има възможност да го направи в бъдеще, съобщи " Ройтерс ".

Бъдещето на " Вагнер " и Пригожин е неразбираемо, откогато той управлява къс протест против управлението на съветската защита в края на юни и Кремъл съобщи, че той и някои от неговите бойци - които са взели участие в едни от най-ожесточените борби на войната в Украйна - ще отидат в Беларус.

Въпреки това Пригожин участва на среща с Путин пет дни след протеста и в Санкт Петербург, където президентът Владимир Путин беше хазаин на африкански водачи.

" Днес дефинираме нашите последващи задания, чиито очертания стават все по-ясни и по-ясни. Несъмнено това са задания, които ще се извършват в името на величието на Русия ", сподели в известието глас, наподобяващ този на Пригожин. То е оповестено в " Сива зона ", канал в " Телеграм ", обвързван с " Вагнер ".

След протеста през юни Кремъл съобщи, че бойците на " Вагнер ", които не са взели участие, може да преминат към постоянната войска, подписвайки контракти с Министерството на защитата.

Намеквайки за това, Пригожин означи в гласовото известие, че " за жалост " някои от неговите бойци са се преместили в други " силови структури ", само че добави, че желаят да се върнат.

" Докато не изпитваме дефицит на личен състав, не планираме да правим ново набиране ", сподели Пригожин.

" Ние обаче ще ви бъдем извънредно признателни, в случай че поддържате връзка с нас и щом родината би трябвало да сътвори нова група, която да може да пази ползите на страната ни, сигурно ще стартираме да набираме ".
След протеста някои бойци на " Вагнер " и нейната войска. В мнения, оповестени предходната седмица, Пригожин също сподели, че " Вагнер " е подготвена да усили в допълнение наличието си в Африка.

Нейната роля там, изключително в поддръжка на държавните управления в Мали и Централноафриканската република, е източник на безпокойствие за западните държавни управления. Съединените щати я упрекнаха в осъществяване на всеобщи зверства и ѝ постановиха наказания като незаконна организация.

Пригожин споделя, че работи в сходство със законите на страните, в които работи. Миналата седмица в западноафриканската страна Нигер.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР