Днесв Русенския университет завърши квалификационният курс на25 педагогически специалисти от

...
Днесв Русенския университет завърши квалификационният курс на25 педагогически специалисти от
Коментари Харесай

В Русенския университет завърши квалификационният курс за педагогически специалисти от Тараклийски район

Днесв Русенския университет приключи квалификационният курс на25 педагогичен експерти от Тараклийски регион, Молдова. След едноседмичното образование, през днешния ден публично те получиха своите документи за приключения курс.Документите им бяха връчени от заместник-ректора по образователната работа в Русенския университет – проф. доктор Генчо Попов.

Основни домакини на образованието бяха катедра БЕЛИИ,представена от ръководителя на катедрата доцент доктор Мира Душкова, доцент Емилия Недкова, доктор Ния Пенева, доктор Мария Стефановаи доктор Веселка Радева. В курса бяха включени, историческа разходка из Русе и лекции, отдадени на най-актуални проблеми от развиването на българския литературен език и литература, както и модерни способи на преподаване. Незабравимо прекарване ще остане симфоничният концерт, на който дружно с оркестъра на Държавна опера - Русе, солиста Енрико Кавалиере и диригента Алфонсо Тодиско, молдовските преподавателки се потопиха във вълшебния свят на Менделсон и Брамс. Утре се планува и екскурзия до исторически и културни забележителности в Плиска, Шумен, Мадара и Преслав, дружно с доцент доктор Велислава Донева и д- р петя Абрашева.

С организацията на минимум два сходни курса годишно Русенският университет се е наложил като един от центровете за образование на възпитаници и учители с български генезис от Молдова и Украйна, като по този метод засвидетелства своята патриотична задача и висока обществена отговорност към българите в чужбина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР