Днеспреди обяд все още на отделни места ще има слаби

...
Днеспреди обяд все още на отделни места ще има слаби
Коментари Харесай

Разкъсана облачност в събота, вечерта се очертават нови валежи

Днеспреди обяд към момента на обособени места ще има слаби валежи от дъжд.

През деня преваляванията краткотрайно ще спрат и облачността ще се раздра.

Привечер, под въздействие на идващ от югозапад нов средиземноморски циклон, облачността още веднъж ще се вплътни и ще стартират превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, в Източна България и северно от планините и краткотрайно мощен югозападен вятър.

Топло за ноември време с оптимални температури сред 15° и 20°, в София - към 15°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. На обособени места, основно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Максимални температури: 18°-19°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна, на обособени места ще превали дъжд, по най- високите елементи – сняг.

Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра - към 5°.

В неделя и понеделник ще бъде най-вече облачно, с превалявания, първия ден основно в западната половина от страната, през нощта против понеделник и в понеделник - из цялата страна, а тук-там ще са обилни.

В неделя в по-голямата част от страната, а в понеделник в Източна България, ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад и ще остане топло. В понеделник, изначало в западната част на Дунавската низина, до края на деня на всички места, вятърът ще се обърне от северозапад, ще нахлуе относително по-студен въздух и температурите бързо ще се намаляват.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР