Днешното заседанието на парламента се провали днес заради липса на

...
Днешното заседанието на парламента се провали днес заради липса на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не се налага преразглеждане на управленските приоритети

Днешното съвещанието на Народното събрание се провали през днешния ден поради липса на кворум. При втория опит за регистрация в пленарната зала се записаха едвам 67 народни представители при нужни 121. В залата бяха депутатите oт " Възраждане ", Българска социалистическа партия, " ИТН ", заяви БНР.

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи изобщо не участваха, а " Продължаваме промяната - Демократична България " не се записва. Междувременно от уеб страницата на Народно събрание стана ясно, че Делян Пеевски към този момент е ръководител на парламентарната група на Движение за права и свободи. Досега съпредседатели на групата бяха двамата с Мустафа Карадайъ. Промяната идва, откакто през вчерашния ден Карадайъ подаде оставка като водач на Движение за права и свободи.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков прикани ГЕРБ и Движение за права и свободи да влязат в пленарната зала, тъй като има значима законодателна работа:

Според съпредседателя на Демократична България Христо Иванов не може да се приказва, че след локалните избори е зародила нова политическа обстановка, която да постанова преразглеждане на управническите цели:

" Приоритетите остават същите и ние би трябвало да продължим да работим за тях. Всяка от партиите, от обединенията ще си направи своя разбор, само че аз чакам като преминат малко умората и страстите да се върнем тук ".

На въпрос дали ще бъде подписано съдружно съглашение с ГЕРБ, Христо Иванов отговори, че през цялото време е упорствал всички сделки да бъдат в писмен тип. По думите му диалогът за възможна промяна на министри би трябвало да се води не с други, а с премиера и вицепремиера.

Според Тошко Йорданов от Има Такъв Народ " Продължаваме промяната- Демократична България " нямат моралното право да ръководят след резултата, който са постигнали на локалните избори.

Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов обвърза неуспеха на днешното съвещание с вчерашната оставка на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ:

" Трусовете в Движение за права и свободи провокираха днешния ден на печал в Народното събрание. Виждаме, че солидарни с това, което се случва Движение за права и свободи ГЕРБ и ПП-ДБ излязоха може би, тъгувайки за Карадайъ от залата. Държавата се трансформира в персонална феодална благосъстоятелност на двама трима индивида ".

Оставката на Мустафа Карадайъ беше коментирана сбито от водачите на парламентарно показаните партии. Повечето се сплотиха към мнението, че това са вътрешнопартийни работи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР