Днешното решение на правителството на Нидерландия да подкрепи България за

...
Днешното решение на правителството на Нидерландия да подкрепи България за
Коментари Харесай

Петков: Решението на Нидерландия за Шенген е висока оценка за работата на България

Днешното решение на държавното управление на Нидерландия да поддържа България за участие в Шенген е еднопосочна висока оценка за работата на България, написа в профила си във " Facebook " съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков. 

„ От години ревниво Хага настояваше България да вземе съответни ограничения за господство на правото. Днес виждаме, че дейностите на държавното управление и Народното събрание ни са възвърнали доверието в България “, се показва още в обявата.

Поздравления за триумфа на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, както и за всички, които с екипна работа способстваха за това. Благодаря на Марк Рюте, че повярва в силата на нашата политическа воля, написа още Кирил Петков.

По-рано през днешния ден от нидерландското министерство на правораздаването оповестиха, че Нидерландия се съгласи България да се причисли към Шенгенското пространство. Информацията беше представена от АНП и Ройтерс.

Австрия още се опълчва на влизането на България в Шенгенското пространство, макар че в понеделник разгласи, че е склонна на известни отстъпки, като позволи отпадането на инспекциите на летищата в подмяна на по-строго охраняване на външната граница на Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР