Днешното решение на МС, с което се възлага на министъра

...
Днешното решение на МС, с което се възлага на министъра
Коментари Харесай

Албена Белянова пред Фрог: Решението на МС за АЕЦ ”Козлодуй” противоричи на две решения на Парламента

Днешното решение на Министерски съвет, с което се „ разпорежда на министъра на енергетиката да предприеме нужните дейности и да позволи на „ Български енергиен холдинг “ ЕАД да влезне в договаряния с компании от Съединените американски щати, разрастващи нови нуклеарни технологии за цивилен цели, в това число дребни модулни реактори, за изследване на опциите за създаване на нова нуклеарна мощ на площадка 2 в АЕЦ „ Козлодуй “ “ опонира не на едно, а на две решения на Народното събрание, които не са анулирани.
Това съобщи пред Фрог Нюз адв. Албена Белянова. Ето и целия й разбор на кои решения опонира новата концепция на Министерски съвет:

На решението от 29.03.2012 година, с което Народното събрание поддържа дейностите на Министерския съвет за преустановяване построяването на Ядрена централа на площадка „ Белене”, бе предоставено на министъра на стопанската система, енергетиката и туризма да извърши нужното за създаване на нова нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “, като се употребява платеното от Република България съоръжение за плана „ Белене, и от време на време да осведоми Парламента за тези дейности.

На решението от 27.02.2013 година, с което Народното събрание предложи на държавното управление да разгласи открит интернационален търг за строителство на нова нуклеарна мощ от потомство 3+ на площадка „ Козлодуй “.

Както е известно на всички, прочели Конституцията на Република България, Решенията на Народното събрание са наложителни за всички държавни органи, организациите и жителите.

Както също е известно, платеното от Република България съоръжение за плана „ Белене “ е съветска технология, а откритият интернационален търг няма нищо общо с договаряния и то договаряния с компании единствено от съответно посочена страна.

Не, държавното управление на Борисов не прави поклон към Съединени американски щати, които се оповестиха против построяването на „ Турски поток “ и споделиха, че АЕЦ „ Белене “ се основава на остаряла технология, която даже руснаците отхвърлят да употребяват в личната си страна.

Националният ни интерес е единствения предпазен интерес.

На Теменужка Петкова не може да не й се има вяра. Не ли?

Коментара записа Диана Йонкова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР