Днешното решение е взето ден след като радикалното терористично формирование

...
Днешното решение е взето ден след като радикалното терористично формирование
Коментари Харесай

Нетаняху ще изпрати преговарящи, които да работят за прекратяване...

Днешното решение е взето ден откакто радикалното терористично формирование Хамас даде нов отговор на подкрепеното от Съединени американски щати предложение за поетапно прекъсване на огъня. Сега Нетаняху е решил да упълномощи екип, който да продължи договарянията.

 

Все още няма информация по кое време и къде ще се проведат те. Предишните договаряния бяха в застой поради настояването на Хамас Израел да се съгласи с цялостно преустановяване на войната и евакуиране на войските от Газа.

Нетаняху е повторил позицията си, че няма да приключи войната, до момента в който не реализира задачите си за заличаване на военния и управническия капацитет на Хамас и не върне всички заложници, държани в линията Газа, показа източникът на АП.                                      

 

В същото време израелската неправителствена организация „ Мир в този момент “ (Peace Now), която се афишира за решение на спора посредством основаване на две страни – израелска и палестинска – твърди, че държавното управление е одобрило проекти за създаване на близо 5300 нови жилища в селища в окупирания Западен бряг.

Това е следващият ход на твърдолинейното израелско държавно управление за подсилване на заселническата политика като част от тактиката за затвърждаване на контрола на Израел над Западния бряг и попречване на основаването на бъдеща палестинска страна.

 

От " Мир в този момент " настояват, че Висшият съвет за обмисляне към държавното управление е одобрил или ускорил проектите за създаване на 5295 жилища в десетки селища.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР