Днешното развитие е стряскащо, най-вероятно конфликтът ще се ожесточи. Рискът

...
Днешното развитие е стряскащо, най-вероятно конфликтът ще се ожесточи. Рискът
Коментари Харесай

Пеканов за изказването на Путин: Стряскащо е, има реален риск за целия регион

Днешното развиване е стряскащо, най-вероятно спорът ще се ожесточи. Рискът за целия район е действителен, само че сега няма директна опасност към България. България осъжда нападателните дейности на Русия. Те са експанзия към открития световен ред и юридически мир. Продължаваме да сме паралелно до нашите сътрудници. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ по бТВ вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

" Националният проект за въвеждане на еврото е обществено притежание. В него са разказани всички механически стъпки, които страната ни би трябвало да поеме в идващите месеци, с цел да е подготвена да премине към еврото. Когато има постоянен кабинет, той ще реши финално да изиска включването на България към еврозоната ”, съобщи вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

„ За страдание, Хърватия съумя да ни изпревари. Ще поговорим с хората там, с цел да забележим тормозят ли се, имат ли някакви страхове и да развенчаем мита, че от 2 лв. хлябът ще стане 2 евро. В Хърватия демонстрират цените по двата метода, да вземем за пример 7 куни и 1 евро. По същия метод ще бъде и в България. Ще написа 2 лв. и 1 евро сега, в който стартираме да прекосяваме към еврото “, подсигурява Атанас Пеканов.

Той акцентира, че този проект е признат в края на май, а тези “процеси са стартирани от един демократично определен кабинет на Бойко Борисов, след което те продължиха от идващия демократично определен постоянен кабинет на премиера Кирил Петков ”.

Според него, сега Еврозоната е по-силна в сравнение с преди 10 години. „ Въпреки големия енергиен потрес, Еврозоната се държи по-добре на финансовите пазари, в сравнение с тогава. Нашата отговорност е да продължим всички процеси, взети от постоянните демократично определени кабинети

Вицепремиерът разяснява и изказванието на водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев, че е имало нарушавания при работата на Агенция „ Одит на средствата от Европейския съюз “. Пеканов изясни, че съответната организация е подопечена на финансовото министерство, само че действително бива проверявана от Европейската комисия.

„ Тя ревизира разплащанията към крайните бенефициенти с европейските средства, дава отговор най-пряко към Европейски Съюз. Може да я възприемем като част от европейските институции. Всяка година има одит на българско равнище, по-късно одит на Европейската комисия. В моя опит предходната година не сме получили никакви сигнали от Европейска комисия, която ревизира тази организация, че е имало някакви непозволени дейности. Не мога да споделя теорията, че Европейска комисия прикрива някакви непозволени механизми “, разяснява той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР