Днешното изказване на Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик

...
Днешното изказване на Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик
Коментари Харесай

Емил Радев: Ставащото в Каталуния е много опасно и неприятно

Днешното изявление на Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от Движение за права и свободи Мустафа Кадарйъ е... към профила е следващата офанзива против държавното управление. Няма драма с присъединяване на патриотите във властта. Никой не се тормози от това в Брюксел. Европа желае постоянна България. За ГЕРБ не седи на дневен ред въпроса за повреждане на обединението. Когато се подписваше съглашението, ясно беше деклариран европейският път.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ евродепутатът от ЕНП Емил Радев. "Референдумът в Каталуния е безусловно самостоятелен. Ставащото там е доста рисково и неприятно. Ако Каталуния излезе от Испания, тя автоматизирано ще излезе от Европейски Съюз. Европа отхвърли своята поддръжка на Мадрид, тъй като това е вътрешен проблем. Всичко би трябвало да се реши по кротичък път. Българската позиция също е изрично против отделянето на Каталуния от Испания, каквато е и европейската ", разгласи Радев.

"Мониторинговият механизъм би трябвало да отпадне. Това е отживялост. Всички страни в съюза имат проблеми. Ако се резервира този мониторинг, той той би трябвало да стане общоевропейски. За България мониторинговият отчет се прави от петима служители, които даже не са специалисти. България не бяга от мониторинг. Ние желаеме експертно мнение. Ние не желаеме да ни сочат като черната овца. В Брюксел има хора, които непрестанно стоят и не стопират да плюят против България. Те вършат това, с цел да получат обаги на вътрешната политическа сцена ", разкри евродепутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР