Днешният Съвет по сигурността ще направи пълен анализ на ситуацията,

...
Днешният Съвет по сигурността ще направи пълен анализ на ситуацията,
Коментари Харесай

Съветът по сигурността ще направи пълен анализ на ситуацията: Кирил Петков

Днешният Съвет по сигурността ще направи цялостен разбор на обстановката , въз основа на който съм сигурен, че ще вземем най-отговорната национална позиция в сходство с българския интерес. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков пред публицисти във връзка идното по-късно през днешния ден съвещание на Съветa по сигурността към Министерския съвет, на което ще бъде разисквано напрежението към Украйна и проектите на съдружниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса.

Премиерът Петков акцентира, че всички дейности все още са въз основа на одобрената през 2016 година рамка от Алианса и изключителна обстановка няма.

Министър-председателят Кирил Петков посочи, че през днешния ден Съветът по сигурността ще излезе с рекомендации към Министерския съвет, след което държавното решение ще бъде разисквано и в Народното събрание.

Българската общност ще е изцяло осведомена с нашата тактика, няма да има изненади, безапелационен беше министър председателят Петков и посочи смисъла на институционалния метод по тематиката.

Министър-председателят Кирил Петков беше безапелационен, че българският интерес е за деескалация на напрежението и добави, че страната ни ще продължава да бъде градивен сътрудник в границите на НАТО и Европейски Съюз.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР