“Днешният протест беше по-различен. Той беше организиран или най-малкото използван

...
“Днешният протест беше по-различен. Той беше организиран или най-малкото използван
Коментари Харесай

Калфин: Протестът беше използван от партия “Възраждане”, за да покаже мускули и агресия  


“Днешният митинг беше по-различен. Той беше проведен или най-малкото употребен от партия “Възраждане”, с цел да покаже мускули и експанзия, с което явно тя желае да се асоциира”. Така някогашният външен министър Ивайло Калфин разяснява митинга против зелените документи, проведен от партия “Възраждане” в ефира на bTV Radio.

“Много е забавно дали същите тези протестиращи в случай че се запълнят местата в лечебните заведения, ще отидат пред тях, с цел да обяснят на хората, за които няма да има места за какво не са взети ограничения преди този момент. Имат право да изразят мнението си, само че насилието, бруталността и изобщо целият план на този митинг явно беше партиен”, сподели още Калфин.



Попитан за съпоставяне с другите антиваксърски митинги в Европа той отговори: “Не бих направил директен паралел сред това, което през днешния ден се случи в София и това, което се случва в други страни. Първо тъй като в митинга тук имаше доста експанзия и второ, тъй като тази експанзия беше подклаждана чисто партийно. Това не се случва в нито една страна”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР