Днешният отказ на Народното събрание да стартира своята работа се

...
Днешният отказ на Народното събрание да стартира своята работа се
Коментари Харесай

Денков: Надявам се провалът на старта на парламента днес да е момент на слабост по изборните резултати

Днешният отвод на Народното събрание да започва своята работа се надявам да е миг на уязвимост, обвързвана с това, че всяка от партиите би трябвало да премисли резултатите от изборите и да види по какъв начин ще продължи напред. Техните дейности - на партиите, през идващите дни ще покажат кои от тях се интересуват от единствено тясно груповите си партийни ползи и кои се интересуват от ориста на България.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков преди съвещанието на Министерски съвет.

“Надявам се, че те ще намерят верния метод, с цел да можем да продължим напред по пътя, по който работихме до момента. От наша страна, Министерски съвет ще продължи да работи и да извършва своите задания и задължения. Една от тях е, че през днешния ден ще приемем обновения проект за приемане на еврото от 1 януари 2025 година ", добави Денков.

" През идващите 5 седмици Народно събрание има да извърши 3 извънредно значими задания за страната – да одобри държавния бюджет за 2024 година, да направи дълго чаканите промени в Конституцията и да одобри разпоредбите и да стартира процедурата за избор на новата Антикорупционна комисия. От това по какъв начин ще бъдат решени тези задания, зависи и по какъв начин ще се развива България през идната година ”, сподели още министър председателят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР