Днешният ден за Себастиан Корда трябваше да започне от сет

...
Днешният ден за Себастиан Корда трябваше да започне от сет
Коментари Харесай

След победата над Григор: Корда отстъпи на световния номер 115

Днешният ден за Себастиан Корда трябваше да стартира от сет пасив в мача му против Григор Димитров, само че първата ни ракета го улесни оптимално и американецът не постави съвсем никакви старания, с цел да реализира поврат. Впоследствие младокът трябваше да излезе за повторно на корта, срещайки шведа Микаел Имер, който имаше незабравим рейд в шампионата, постигайки поредност от трисетови победи против играчи от ранга на Аслан Карацев, Анди Мъри и Емил Руусувуори.

Наглед скандинавецът трябваше да бъде отпаднал от всички тези тежки борби, само че някак откри сили да завоюва още една такава и се оправи със съпротивата на локалния любим - 6:2 5:7 6:3. По този метод международният номер 115 се класира за първия си полуфинал на равнище ATP 500, а там ще се изправи против някогашния първенец Ник Кирьос.

Началото беше образцово за Корда, който проби още на старта и поведе с 2:0. Оттам насетне обаче новобранецът имаше отговор за всяко едно нападателно продължение на своя противник и грешките на някогашния първенец от Шлема при юношите изобилстваха. Това пък разреши на Имер да завоюва всеки един гейм до края на сета, а превъзходството му продължи с цялостна мощ във втората част, където поведе с два пробива и общ резултата 6:2 5:2.

Тогава последва ефектен поврат на 22-годишния тенисист, чиято игра се усъвършенства доста и това му оказа помощ да завоюва пет следващи гейма, с което се стигна до паритет в обособените елементи. Решителният сет още веднъж стартира с преднина от два брейка в интерес на шведа, но този път място за изненади нямаше и шведът се поздрави с най-ценния си триумф в кариерата.

All the feelings
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР