Днешният четвъртфинален сблъсък между Рафаел Надал и Тейлър Фриц се

...
Днешният четвъртфинален сблъсък между Рафаел Надал и Тейлър Фриц се
Коментари Харесай

Надал: Нещата с контузията в корема не изглеждат добре; мислех, че няма да довърша мача

Днешният четвъртфинален конфликт сред Рафаел Надал и Тейлър Фриц се трансформира в извънреден петсетов трилър, чиято развръзка не бе ясна до последния миг. Младият американец показва уверена игра в хода на целия дуел и бе на крачка от това да реализира втори триумф за годината над испанеца, само че Матадора за следващ път сподели своята изумителна борбеност и се класира за полуфиналите на тазгодишния Уимбълдън.

Победата има още по-голяма тежест за 22-кратния първенец от Шлема, защото във втория сет той почувства сериозен дискомфорт в региона на корема и изглеждаше по този начин, като че ли е напът да се откаже. Самият Рафа удостовери след края на мача, че е имал сходни планове, само че все пак е решил да се бори до дъно, като също по този начин признава, че обстановката с контузията му не е по никакъв начин розова.

" Беше сложен дуел против страховит състезател. Поздравления за Тейлър - той се показва необикновено по време на целия сезон. От моя позиция, не беше по никакъв начин елементарен мач, по тази причина съм доста благополучен, че съумях да продължа към полуфиналите.

Като цяло тялото ми се усеща добре. Честно казано обаче, нещата с травмата в корема не наподобяват добре. Трябваше да намеря метод да поднасям по по-различен метод. В дадени моменти даже мислех, че няма да мога да довърша срещата. Енергията от трибуните обаче ми оказа помощ ", сподели двукратният първенец в конкуренцията по време на изявлението си на корта след края.

В петък му следва конфликт за място в разногласието за купата, където го чака Ник Кирьос. Двамата имат дълга история на съперничеството си, защото имат общо 9 изиграни срещи, в 3 от които успеха е била на страната на австралиеца. Едната от тях е реализирана точно на Уимбълдън през 2014-а, когато при дебюта си в шампионата канберецът шокира именития си конкурент в осминафиналната фаза.

" Надявам се да бъда подготвен за игра. Ник е страховит тенисист на всички настилки, само че това важи още по-силно за тревата. Той се показва отлично дотук през сезона на трева, тъй че без подозрение ще бъде огромно предизвикателство. Ще се наложи да бъда на 100%, с цел да имам шансове против него, и точно това е, което ще се опитам да направя ", сподели Рафа във връзка с идния дуел.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР