Днешният брифинг е по повод убийството на 49-годишен мъж в

...
Днешният брифинг е по повод убийството на 49-годишен мъж в
Коментари Харесай

ПРБ и МВР с шокиращи разкрития за убийството в София, извършено е заради огромна сума пари

Днешният брифинг е във връзка убийството на 49-годишен мъж в София, който се е занимавал с търговско-финансова активност. След подаването на сигнала за изгубването на мъжа е работено доста интензивно от всички способени органи, като получихме подпомагане и от сръбските управляващи. Първоначално се е работило по версията за похищение, само че след това е разкрито убийството и обвиняването е за преднамерено ликвидиране.  

Това съобщи на брифинг в прокуратурата говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова, която даде детайлности за разкритото ликвидиране в София. 

В брифинга присъединяване взе и заместник градският прокурор и представител на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев. " Имената на двамата арестувани са Алескандров и Кинов. Двамата първо са направили похищение и след това ликвидиране. Те са привлечени към наказателна отговорност за преднамерено ликвидиране. Двамата са арестувани за до 72 часа и ще се изиска най-тежката мярка " задържане под стража ". Причина за гибелта на жертвата са две огнестрелни рани - едната в региона на торса, другата в региона на крайници на жертвата ", добави той.  

" За страдание стартираме новата година с тежък престъпен случай ", разгласи от своя страна шефът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Любомир Николов. " На 5 януари майката на жертвата събщава, че синът ѝ е в неопределеност от предходния ден. В рамките единствено на 30 минути едно от лицата, които считаме, че са взели участие в убийството, беше арестувано. Второто лице беше арестувано в границите на час-час и половина по-късно. Благодаря на сътрудниците, които си свършиха съвършено работата. На 4 януари жертвата е била поканена в парцел на едно от двете лица, където е бил малтретиран и след това погубен. Двамата обвинени са тръгнали към Сърбия и след това бързо са се прибрали в България. Само бързите дейности на нашите чиновници са помогнали трупът на жертвата да бъде открит. Трупът е бил квалифициран за кремиране с неистинен документи, като това е било квалифицирано от един от обвинените, който е гробокопач. Работим по версията за финансови претекстове за убийството. Жертвата е дължал огромна сума пари на един от изъвшителите. Тепърва ще ревизираме средствата на един от обвинените - лицето Александров. По първични данни той се е занимавал с лихварска активност. Жертвата е притежател на компания, която преди време е стопанисвала ресторант в центъра на София, не е престъпно проявен. Единият от причинителите е престъпно проявен за въоръжен обир, нелегално владеене на оръжие, обири. Гробарят е употребявал имената и персоналните данни на жив човек, напълно инцидентно определен, с цел да се издаде смъртен акт и да се кремира жертвата. Ще проверяваме активността на тази морга ", безапелационен бе той. 

Гл. контрольор Михаил Наумов от ГДНП също даде информация за следствието на убийството. " Веднага предприехме дейности за основаване на екип с Гранична полиция и Интерпол. Поискахме и позволение за работа със сръбските управляващи. Единият от обвинените за убийството е напуснало България с персоналните документи на жертвата. На връщане в България двете лица са се показали със своите персонални документи. Двамата са желали да инсценират оправдание, че жертвата, която е оповестена за търсене, е напуснала България и отишла в Сърбия. Те са употребили и мобилния му телефон, като са пускали подправени смс-и към роднината на жертвата. С помощта на нашите сътрудници от Сърбия и Интерпол успяхме да проследим двамата обвинени и местонахождението на мобилния телефон на жертвата. Успяхме в къси периоди да предоставим информация на прокуратурата и проверяващите служители на реда цялостната информация, която докара до разкриването на тежкото закононарушение ", разкри той.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР