Днешните ученици ще имат професии, за които може би още

...
Днешните ученици ще имат професии, за които може би още
Коментари Харесай

Кои са професиите с бъдеще и как ученици и родители да се регистрират в безплатното изложение на "Кариери"

Днешните възпитаници ще имат специалности, за които може би още не сме чували. Едни от най-популярните специалности сега не съществуваха единствено допреди няколко години. Тогава по какъв начин да изберем специалност с бъдеще - за себе си или за детето си? Кои са специалностите с вероятност и какво вършат тези експерти? Накъде да продължа след междинното си обучение, с цел да имам сполучлива кариера?

Това са и въпросите, на които ще опита даде отговор кариерното ревю " Професии с бъдеще ", проведено от уеб страницата " Кариери " и организацията Orange.bg. То е ориентирано към възпитаници на възраст 14-17 години , както и към техните родителите и има за цел да им помогне в избора на перспективно професионално развиване и обучение.

В рамките на еднодневното ревю ще бъдат показани световните трендове по отношение на пазара на труда и уменията, които ще са нужни на идващите талази от хора, влизащи на пазара на труда. През целия ден експерти в разнообразни области ще показват специалностите си и ще дават отговор на въпросите на посетителите.

В програмата са включени над 10 перспективни специалности, измежду които тези на експерти, занимаващи се с интернет, изкуствен интелект, виртуална действителност, 3D принтиране, софтуерно инженерство, дизайн, както и в посоки като генетика, цифров маркетинг, финанси и така нататък

Специален акцент ще има и върху опциите за съвременно обучение в тези посоки, като ученици от разнообразни университети по света ще опишат за образованието си и по какъв начин то е помогнало за персоналното и професионалното им развиване. На фокус ще са влиятелни университети във Англия и Холандия.

През целия ден ще е отворена и зона с демонстрации на нови технологии, свързани с специалностите с бъдеще, тъй че младежите освен да могат да влязат в работната среда на експертите, само че и да се забавляват.

Събитието ще се организира на 21 октомври в " София Хотел Балкан " с начален час 9.45 ч. Участието е гратис , само че със наложителна предварителна регистрация на уеб страницата на ревюто. Там има и още информация за лекторите и програмата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР