Днешната среща между ръководителите на САЩ и Северна Корея потвърждава

...
Днешната среща между ръководителите на САЩ и Северна Корея потвърждава
Коментари Харесай

ЕС: Дипломацията е единственият път за траен мир на Корейския полуостров

Днешната среща сред ръководителите на Съединени американски щати и Северна Корея удостоверява мощната ни увереност, че дипломацията е единственият път към постигането на дълготраен мир на Корейския полуостров, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Пътят на дипломацията постоянно е изпълнен с провокации, само че постоянно приключва с компенсация. Срещата в Сингапур е извънредно значима и нужна стъпка за надграждането на достиженията от разговора сред Северна и Южна Корея, за които оказа помощ прозорливостта и решимостта на южнокорейския президент Мун Дже Ин, прибавя тя, съобщи Българска телеграфна агенция.

По нейните думи крайната цел, споделена от цялата интернационална общественост, е цялостното и необратимо унищожаване на нуклеарното оръжие от Корейския полуостров. Могерини отбелязва, че подписаното през днешния ден сред Вашингтон и Пхенян взаимно изказване е явен знак, че тази цел е постижима.

Европейски Съюз, като ослепителен бранител на неразпространението на нуклеарно оръжие, в това число на ролята на Международната организация за атомна сила, остава в подготвеност да улесни идните договаряния. Европейски Съюз е подготвен да поддържа и други стъпки за построяването на доверие, за постигането на дългогодишен мир и прогрес на Корейския полуостров, освободен от нуклеарни оръжия, прибавя Могерини. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР