Днешната рецепта може да се нарече хибрид между бутер кроасан

...
Днешната рецепта може да се нарече хибрид между бутер кроасан
Коментари Харесай

Хитът за Великден: Къдрав мързелив козунак

Днешната рецепта може да се назова хибрид сред бутер кроасан и кифла.  Разбира се, това не е обичайната рецепта за за България, само че за какво да не опитате нещо напълно ново?
Сигурни сме, че в случай че ги извършите, както е разказано в рецептата, вашите козунаци ще създадат възторг!
Необоходими артикули - 3 формички за печене на торти с диаметър 9 см
- 80 мл топло мляко
- 6 г суха квас
- 1 ч.л. портокалова кора
- 2 с.л. л. портокалов сок
- 100 г сушени плодове (стафиди, боровинки, череши)
 Бърканият козунак за Великден, който обиколи форумите за готварство Бърканият козунак за Великден, който обиколи форумите за готварство
Всички желаеме да вършим домашни козунаци, само че или времето не стига, или не ни бива в месенето. Затова през днешния ден сме ви приготвили специфична р...
- 100 г захар
- 1 яйце и 2 жълтъка
- 350 г пресято брашно
- 0,5 ч.л. сол
- 40 г масло, разтопено
 Най-вкусните картофи, които в миналото сте яли (УНИКАЛНА РЕЦЕПТА) Най-вкусните картофи, които в миналото сте яли (УНИКАЛНА РЕЦЕПТА)
Днес ще ви предложим една чудесна концепция по какъв начин да приготвите картофите по нов метод, които се оказа извънредно впечатляващ. Получава се с...
- 100 г меко масло
- пудра захар за прахуляк

Начин на подготвяне 1. В дребна купа смесете топло (в никакъв случай горещо) мляко, 1 ч.ч. насипна захар и квас. Разбъркайте и оставете настрани за 15 минути, до момента в който се появи пухкава шапка.
2. Междувременно настържете много портокалова кора, изцедете портокаловия сок. Също по този начин изплакнете сушените плодове и залейте с вряла вода за 5 минути. След това те би трябвало да се изплакнат и изсушат.
 Турската мързелива гозба, която ще ви стане обичана Турската мързелива гозба, която ще ви стане обичана
Менемен – това е апетитното турско ядене, на което сигурно ще запомните усета, защото е необикновен. Хубавото на тази лесн...
3. След това разбийте , жълтъците и цялата захар с миксер на междинна мощ до приемане на пухкава бяла маса.
4. Сега смесете брашното и солта в огромна купа и направете хлътналост в центъра. Изсипете там яйчената маса, портокаловия сок, разтопеното масло и маята.

5. За да замесите тестото по-лесно и бързо, първо работете с миксер. Просто не разбивайте едновременно цялата маса с брашно, а единствено течностите в центъра. Те последователно ще поемат брашното в близост.
6. Когато тестото към този момент е прекомерно дебело, вземете дървена шпатула и разбъркайте останалото брашно по краищата до безпрепятствено тесто. Само откакто го смесите изцяло, можете да замесите тестото с ръце. Първо напрашете работната повърхнина с брашно, само че не добавяйте повече брашно, с цел да не запуши тестото.
 Тортата с кисело мляко БЕЗ БРАШНО, от която няма да надебелеете Тортата с кисело мляко БЕЗ БРАШНО, от която няма да надебелеете
Отлична бърза торта, приготвена изцяло без брашно, извънредно внимателен и апетитен сладкиш, който ще ви потопи в неземно наслаждение....
7. Месете към 10-15 минути, тестото би трябвало да стане еластично и съвсем да не се придържа към ръцете ви. Навийте го на топка, поставете го в купа, намазана с масло, и го изпратете на топло място за час и половина.
8. Втасалото тесто би трябвало да се раздели на 3 елементи, да се разточи на топки и още веднъж да се покрие със стреч фолио за 10-15 минути.
9. След това всяка топка би трябвало да се навие на правоъгълници с височина 2 mm. Тестото би трябвало да е доста фино. Намажете щедро всяка част с меко масло и поръсете със сушени плодове. След това правоъгълният пласт би трябвало да се навие на ролка.

10. Нарежете всяка ролка с нож дружно, само че не изцяло! След това би трябвало да завъртите тестото от единия край, тъй че изрязаните пластове да са извън. Направете всеки нов завой по-висок от предходния и увийте върха във вътрешността. Това е показано доста добре във видеото най-после, което ще ви улесни доста.
 3 предписания за домашна квас, които ще ви вземат мозъка 3 предписания за домашна квас, които ще ви вземат мозъка
Домашна квас – належащо ви е малко повече самообладание и ще се радвате на страхотни печива. Ако харесвате натуралните артикули, тог...
11. Поставете рафините в съд за печене и оставете на топло място за още 1 час. След това ги изпечете във фурната: първо 10 минути при 200 градуса, по-късно 20-40 минути при 180 градуса.
12. Времето за печене ще зависи от размера на вашите козунаци, тъй че би трябвало да ревизирате готовността им с дървени клечки за зъби. Ако кората към този момент е зачервена от горната страна, а тестото е сурово от вътрешната страна, тогава просто покрийте сладкиша с фолио и изпечете в допълнение.
13. На върха на сладкарските сладкиши не е нужно да изсипвате захарна глазура, с цел да не пандизите образно красивите пластове. Просто поръсете с пудра захар.



Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР