Днешната автобусна катастрофа край Боснек, при която загинаха най-малко 45

...
Днешната автобусна катастрофа край Боснек, при която загинаха най-малко 45
Коментари Харесай

Франс прес гърми: Катастрофата на магистрала Струма е най-смъртоносната в Европа за десетилетието

Днешната автобусна злополука край Боснек, при която починаха минимум 45 души, е най-тежката автобусна злополука в за последното десетилетие, написа в собствен материал организация Франс прес.

Агенцията преглежда най-големите автобусни нещастия на континента през последните 10 години.

• 2021: Катастрофа в България

Най-малко 45 души, в това число 11 малолетни, починаха, когато рейс, пътуващ от Истанбул за северномакедонската столица Скопие, избухна в пламъци в България рано сутринта през днешния ден. Повечето от пасажерите са от албанското малцинство в РСМ.

• 2019: Португалия и Русия
свързани новини80512преди 10 часа55224преди 16 часа
Португалия: 29 немски туристи починаха, когато рейсът им излезе от пътя на път за ресторант на планинския остров Мадейра на 18 април.

Русия: Автобус падна от мост в замръзнала река в Сибир на 1 декември, при което починаха 19 души.

• 2018: Турция и България

Турция: 17 мигранти, превеждани незаконно през Турция, починаха, а 36 бяха ранени, когато рейсът им избухна в пламъци, откакто се удари в дирек, на 29 март покрай Карс в източната част на страната. Повечето от тях бяха иранци, афганистанци и пакистанци.

България: Двадесет поклонници починаха, откакто рейсът им се прекатурна по време на пороен дъжд северно от София по време на пътешестване до православен манастир на 25 август.

• 2017: Автобусен пъкъл

Германия: 18 възрастни туристи от Саксония починаха, когато туристическият им рейс се възпламени след конфликт с камион в Бавария на 3 юли.

Италия: 16 души - най-вече маджарски младежи, които се връщаха от ски екскурзия във Франция - загинахана 21 януари, когато рейсът им се възпламени след злополука край северния град Верона.

Русия: 16 души починаха, когато на 6 октомври трен се блъсна в строшен рейс, пренасящ най-вече узбекски пасажери, на железопътен прелез източно от Москва.

• 2015: Най-лошата злополука от 30 години насам

Франция: В най-тежкия френски пътен случай от три десетилетия насам, 43 души починаха, когато рейс, пренасящ пенсионерски клуб, се сблъска с камион и се възпламени покрай Пюсеген в югозападната част на страната на 23 октомври.

• 2014: Експлозия на цистерна

Турция: Цистерна, пренасяща полутечен нефтен газ (LPG), се прекатурна и експлодира на автомагистрала в югоизточната част на страната на 22 юли, при което починаха 26 души в два преминаващи рейса, обхванати от пламъци.

Други 21 души починаха в Централна Турция на 23 януари, когато рейсът им се прекатурна на замръзнал път през нощта.

• 2012 година: 22 убити деца

Швейцария: 28 души, в това число 22 деца, починаха в злополука в Сиер, Южна Швейцария, до момента в който се връщаха в Белгия от ски почивка на 13 март.

• 2011: Загинали възпитаници в Турция

Турция: 25 души, най-вече възпитаници, починаха, когато на 21 декември камион, претрупан с тухли, се сблъска с рейс покрай Салат, село в югоизточната провинция Диарбекир.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР