Днес здравните ръководители на Европейски Съюз разгласиха оценка на риска,

...
Днес здравните ръководители на Европейски Съюз разгласиха оценка на риска,
Коментари Харесай

”Дейли мейл”: Маймунската шарка връща ограниченията като при COVID

Днес здравните ръководители на Европейски Съюз разгласиха оценка на риска, чрез която ще посъветват държавите-членки да подготвят тактика за въвеждане на ваксини, за да се ръководи разпространението. Не съществува ваксина срещу маймунска едра шарка, единствено че имунизацията срещу дребна шарка, която е била предлагана до изкореняването на вируса преди повече от четири десетилетия, е 85% ефикасна за спиране на болест с маймунска едра шарка.

Стратегията, известна като " кръгова имунизация ", включва слагане на инжекции и наблюдение на всички лица в близост до възпален човек, за да се сътвори буфер от имунизирани хора, които да лимитират разпространението на болестта. Експертите предизвестяват, че страните могат да вкарат ограничения за пътуване, за да ръководят разпространението на болестта, ако Световната здравна организация (СЗО) разгласи епидемията за изключителна.

Поради сходството си с вирусите на едрата шарка, антителата, основани срещу този вирус, обезпечават кръстосана защита. Съединени американски щати към този миг се запасяват с тези ваксини за в бъдеще, като са поръчали 13 млн. ваксини на стойност 299 млн. Щатски долар. Това се случва, откогато ръководителите на СЗО са били осведомени за 92 потвърдени случая до събота и 28 подозрителни инфекции, множеството от които са били открити в Европа. Истинският брой на случаите обаче ще бъде нееднократно по-висок, тъй като водещи учени предизвестяват, че предаването на инфекцията в общността значи, че част от разпространението неизбежно остава незабелязано. Непропорционално голям е броят на случаите при гейове и бисексуални мъже.

Обикновено маймунската едра шарка се среща само в Африка, единствено че този месец вирусът е открит в минимум 15 страни, включително Съединени американски щати, Франция и Испания. Снощи Аржентина стана последната страна, която разгласи, че ревизира предполагаем случай. Служител на здравната работа съобщи, че лице със признаци на маймунска едра шарка живее в Буенос Айрес и е в изолация, досега в който се правят изследвания. В Испания, където са регистрирани 30 случая на тропическия вирус, множеството от тях са свързани с една " сауна " в Мадрид. Фестивалът на гордостта на Канарските острови, който се провежда измежду 5 и 15 май и се посещава от 80 000 души от Англия и цяла Европа, също се ревизира, откогато беше обвързван с многочислени случаи на маймунска едра шарка в Мадрид, Италия и Тенерифе. В Белгия три случая са свързани с големия фетиш фестивал в Антверпен, който се провежда от 5 до 8 май. Организаторите оповестиха, че има " учредения да се позволява, че вирусът е бил импортиран от посетители от чужбина на фестивала след неотдавнашни случаи в други страни ".

От петък в Обединеното кралство има 20 случая на маймунска едра шарка, единствено че лекар Сюзън Хопкинс, главен медицински съветник на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство, заяви, че служителите откриват още случаи " ежедневно ". Първият пациент се е завърнал от Нигерия, където сходният на дребна шарка вирус е ендемичен. Нито един от другите случаи не е обвързван с пътуване, което позволява, че има предаване на вируса на общността. Съобщава се, че един от случаите е малко дете, което се намира в интензивното отделение на лондонска болница. Експертите предизвестиха, че може да се стигне до връщане на рестриктивните ограничения за пътуване, въведени по-рано, за да се ограничи разпространението на новите разновидности на Covid.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР