Днес завърши европейското първенство по вдигане на тежести, което се

...
Днес завърши европейското първенство по вдигане на тежести, което се
Коментари Харесай

България завърши на второ място европейското първенство по вдигане на тежести

Днес приключи европейското състезание по повдигане на тежести, което се организира в София. В класирането по медали България се класира на второ място.

Тимът, воден от олимпийския първенец от Барселона Иван Иванов, завърши конкуренцията на Стария континент с 4 трофеи, 2 сребърни медала и 1 бронзов.

На първо място е Армения с 4 златни медала, 3 сребърни и 3 бронзови. На трето място са щангистите от Италия и Украйна с по 2 трофеи и 2 сребърни медала.

Шампиони в София имат още Турция, самостоятелните неутрални спортисти, представляващи Беларус, Полша, Норвегия, Азербайджан и Англия. Медалисти пък излъчиха Грузия, Молдова, Албания, Франция, Израел, Германия, Финландия, Ирландия, Латвия и Испания.

В дребното класиране по медали, което включва и оценките в обособените придвижвания, България още веднъж е на втората позиция с 11 златни, 4 сребърни и 4 бронзови оценки. Армения заема първото място с 11 златни, 7 сребърни и 8 бронзови медала. На трета позиция е Италия с 6 златни, 5 сребърни и 2 бронзови медала.

Само в класирането по точки България е преди всичко при мъжете с 696 точки, следвана от Армения с 669 и Турция с 628.

При дамите отличник по точки е Украйна с 654 точки, пред Турция с 535 и Румъния с 485. България е на шесто място с 344 точки.
 Един несполучлив опит раздели Христо Христов от европейската купа
Един несполучлив опит раздели Христо Христов от европейската купа

Остана със среброто
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР