Днес започва заключителния осми кръг от търговските преговори между Обединеното

...
Днес започва заключителния осми кръг от търговските преговори между Обединеното
Коментари Харесай

При голямо напрежение започват поредните преговори за Брекзит

Днес стартира заключителния осми кръг от комерсиалните договаряния сред Обединеното кралство и Европейски Съюз на фона на информации от Лондон, че английското държавно управление възнамерява приемане на нов закон, който ще анулира основни детайли от съглашението за Брекзит.

Председателят на Европейската комисия Урсула декор ден Лайен предизвести британците да съблюдават Протокола за Северна Ирландия. Вестник „ Гардиън “ написа, че разполага с изтекла информация по дипломатически канали показваща, че доверието на Брюксел в Борис Джонсън е изцяло изгубено. Вестникът цитира Урсула фон дер Лайен с предизвестие към Англия да съблюдава интернационалните закони, съобщи БНР.

Опасенията на Брюксел са, че по този начин нареченият Закон за вътрешния пазар ще отстрани условието за нови митнически договорености в Северна Ирландия, с които се цели отбягване на завръщането на инспекциите по границата с Република Ирландия. Фон дер Лайен е безапелационна, че Протоколът за Северна Ирландия е нужен за отбрана на мира и стабилността на остров Ирландия, както и на целостта на общия пазар.

Британското държавно управление би трябвало да разгласява новия закон в сряда. Бившият министър на правораздаването Дейвид Гоук предизвести, че „ всеки опит да се загърбят поетите отговорности в Протокола за Северна Ирландия ще се одобри като „ акт на изменничество “ от Европейски Съюз и света, ще подкопае доверието в британците и евентуалният резултат ще бъде не просто Брекзит без договорка, а извънредно отрицателен Брекзит без договорка “. Днес стартира и нов кръг договаряния за комерсиално съглашение сред Англия и Съединените щати след напускането на Европейския съюз от Лондон. В диалозите, които се водят онлайн, вземат участие над 300 американски и английски служители и публични лица в близо 30 договарящи групи. Предвидено е договарянията да обзет всички сфери на английските ползи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР