Днес започва XXV-то юбилейно издание на Международния куклено театрален фестивал

...
Днес започва XXV-то юбилейно издание на Международния куклено театрален фестивал
Коментари Харесай

Запчочва 25-тият Международен куклено-театрален фестивал „Двама са малко-трима са много“

Днес стартира XXV-то юбилейно издание на Международния куклено сценичен фестивал " Двама са малко-трима са доста " и X-то издание на модула за улични изкуства TheatAir.

Фестивалът събира под небето на Пловдив едни от най-интересните и изявени актьори от 1977 година насам. От 2012 година става биенале, като към него се прибавя и нов модул, наименуван TheatAir, ориентиран към представления и атракциони навън – спектакъл, цирк, музика, пърформанс.

Тази година в границите на шест дни, от 1-ви до 6-ти септември, ще има куклени спектакли за деца и възрастни от 15 български трупи и посетители от осем страни – Съединени американски щати, Германия, Франция, Гърция, Турция, Черна Гора, Италия, Испания.

На сцените на кукления спектакъл в постоянните часове за детски представления (10:30 ч. и 11:45 ч.) ще се играят спектакли както за най-малките, по този начин и за по-големите деца. Всяка вечер от 19:00 ч. на главната сцена ще се играе и театър за възрастни. От 21:00 ч. ще се организират вечерни събития на откритата сцена на театъра. Специално за 25-тия рожден ден на фестивала, фенове ще преживеят неповторимото неспокойствие от три секрети концерта на обичани български реализатори.

Както всяка година ще се играят спектакли и в Градската градина до Виенския павилион. Всеки следобяд там ще има друго куклено зрелище за деца, а на 4-ти и 5-ти септември - ексцентрични куклени миниатюри за един фен – приказки в кутии. Оглеждайте се и по основната улица, където пред стълбите на Каменица ще се играят спектакли от 18:00 ч.



Тази година Х-тото издание на фестивалния модул TheatAir излиза от рамките на центъра на града. На 1-ви, 2-ри и 3-ти септември ще пренесем фестивала в кварталите Коматево (пред читалище " Иван Вазов - 1931 " ), Тракия (Парк 2019) и Кършияка (Парк " Рибница " ). На откритите подиуми може да се насладите на театрални спектакли, клоунада, огнено шоу, спектакъл на сенките. Спектаклите са с начален час 20:00 и 21:00 ч.

За юбилея на фестивала за първи път той ще излезе и от града! На 3-ти септември премиерната куклена миниатюра за един фен на Куклен спектакъл – Пловдив - " Храбрият оловен боец " - ще бъде показана в Хасково, пред Драматично-куклен спектакъл " Иван Димов " и в Димитровград в парк " Н. Вапцаров ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР