Днес започва решаващата седмица за предложеното от Microsoft придобиване на

...
Днес започва решаващата седмица за предложеното от Microsoft придобиване на
Коментари Харесай

Очаква се придобиването на Activision Blizzard от страна на Microsoft да бъде одобрено в Обединеното кралство

Днес стартира решаващата седмица за препоръчаното от Microsoft придобиване на Activision Blizzard – договорката на стойност 68,7 милиарда $ (най-голямата договорка в игралната индустрия), която раздруса света на развлеченията и технологиите, когато беше оповестена за първи път през януари предходната година.

Органът за защита на конкуренцията и пазарите на Обединеното кралство (CMA) ще произнесе окончателното си решение в сряда, 26 април. CMA изглеждаше най-яростният бодил на страната на Microsoft, като още през септември 2022 година изрази опасенията си по отношение на конкуренцията във връзка със договорката. Малко по-късно те започнаха по-задълбочено изследване на придобиването на Activision Blizzard, а още преди два месеца вероятностите пред Microsoft изглеждаха ужасни, защото CMA съобщи в известие за пресата, че договорката може да навреди на английските геймъри както на разрастващия се пазар на облачни услуги, по този начин и на одобрения пазар на конзоли, където Microsoft ще има съображение да направи франчайза Call of Duty отчасти или изцяло извънреден за конзолите Xbox.

От своя страна Microsoft постоянно е отричала това, като е казвала, че няма смисъл от финансова позиция. В неочакван процес на събитията предишния месец CMA направи противоположен завой във връзка с опасенията за конкуренцията, свързани с пазара на конзоли като призна, че премахването на Call of Duty от платформите PlayStation би било мощно нездравословно за Microsoft. По този метод тя се отхвърли от тези свои опасения.

Microsoft прави стъпки в това отношение с четири обособени 10-годишни покупко-продажби за даване на всички свои игри (включително тези на Activision Blizzard, в случай че договорката бъде одобрена) на услуги за заоблачен гейминг като GeForce NOW, Boosteroid, Ubitus и английския снабдител на интернет услуги EE. По този метод възможностите на Microsoft да завърши договорката наподобяват надалеч по-големи, а последният коментар на Financial Times по отношение на договорката затвърждава това разбиране.

Авторитетният лондонски бизнес вестник написа:

„ Седмицата е значима и за огромните софтуерни компании – тримесечните резултати на Amazon, Alphabet, Meta и Microsoft. Последната ще гледа и към Обединеното кралство, където в сряда Органът за защита на конкуренцията и пазарите би трябвало да се произнесе дефинитивно дали да блокира придобиването на Activision Blizzard от страна на софтуерната компания в договорка на стойност 69 милиарда $. “

Разбира се, това си остава слух, само че Financial Times нормално има отлични източници. Ако Обединеното кралство утвърди договорката, Microsoft ще бъде доста покрай задачата си. Очаква се скоро и Европейският съюз да показа решението си, само че предходни клюки също допускаха, че и от тази страна ще има утвърждение.

На този стадий единствената останала спънка ще бъде Федералната комерсиална комисия в Съединени американски щати, която през декември подаде иск за блокиране на договорката. През август се чака чуване, само че Федералната комерсиална комисия би могла да премисли опцията за водене на цялостна правосъдна борба, в която може и да загуби при съществуването на утвърждения от всички останали страни. Напомняме, че Япония, Южна Африка, Чили, Бразилия, Сърбия и Саудитска Арабия към този момент са я одобрили.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР