Днес започва филмовият фестивал в Кан. Това е 76-тото издание

...
Днес започва филмовият фестивал в Кан. Това е 76-тото издание
Коментари Харесай

21 филма се борят за „Златна палма“ на фестивала в Кан

Днес стартира филмовият фестивал в Кан. Това е 76-тото издание на културното събитие, което е притегателна мощ освен за елита на промишлеността в Европа, само че и в Холивуд.

От 16 до 27 май френският град Кан за 76 път се трансформира в хазаин на един от най-емблематичните кино фестивали. Общо 21 ленти тази година ще се конкурират за " Златната палма ". Събитието ще бъде намерено с кино лентата " Жана дьо Бари " с присъединяване на Джони Деп.

В понеделник ресторантьори, хотелиери и уредници направиха последните инспекции, дали Кан е подготвен да одобри елита на филмовата промишленост.

 
Това е повода, за която толкоз харесваме фестивала. Никога не знаем какво ще се случи, какво ще попита гостът, кога на деня ще го попита, а изключително по време на филмовия фестивал е оживено, 24 часа, седем дни в седмицата.
Жил Бастони, основен пазач на хотел „ Бариер льо Маджестик “

Сред най-големите имена от киното, които ще минат по аления килим са Харисън Форд, Леонардо ди Каприо, Натали Портман и Джони Деп.

Именно министър председатели с тяхно присъединяване, са измежду най-очакваните заглавия. " Индиана Джоунс и дискът на ориста ", " Убийци на цветната луна " на Мартин Скорсезе с Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро.

Фестивалът се организира при изключителни ограничения за сигурност. Близо хиляда служители на реда ще наблюдават за реда в града. Тази година уредниците чакат да се проведат митинги против пенсионната промяна на президента Еманюел Макрон, които да обиден провеждането на конкурсната стратегия.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР