Днес започна лятната акция на Пътна полиция за безопасност на

...
Днес започна лятната акция на Пътна полиция за безопасност на
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! Започна лятната акция на МВР за безопасност по пътищата, ето за какво следят във Враца /снимки/

Днес стартира лятната акция на Пътна полиция за сигурност на придвижването. Във Враца към този момент текат усилени инспекции. 
При стоманения мост на изхода на града в посока Монтана има катаджии, екип на БГ ТОЛ, на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ и Агенция Митници.
Акцията е във връзка старта на дейния летен сезон, по отношение на множеството тежки произшествия в цялата страна. Ръководството на Министерство на вътрешните работи взе решение за профилирана интервенция на всички моторни транспортни средства по метода на широкообхватния надзор, за предварителна защита, изясни полицейски контрольор Станислав Начев от Пътна полиция.

Основно се следи за предпазни колани и системи за деца.  
„ Във Враца се вижда всеобщо водачите да не поставят защитния колан, а най-често това се среща при възрастните водачи. Има и доста такива, който не пускат светлините денем. Най-често водачите ни дават отговор, че таман се качват в колата и са не запомнили “, сподели Начев. 
По думите му има и доста младежи, който в този момент са взели книжки се мислят за опитни водачи, само че им трябват най-малко две или три години, с цел да станат такива. Масово те карат с превишена скорост, добави служителят на реда. 
Апелът на Министерство на вътрешните работи към водачите е да карат деликатно, защото в дейния летен сезон всеки от нас ще тръгне на отмора децата си и затова погледът не би трябвало да се отклонява от пътя.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР