Днес зам.-министърът на електронното управление Благовест Кирилов заяви, че напуска

...
Днес зам.-министърът на електронното управление Благовест Кирилов заяви, че напуска
Коментари Харесай

БСП: Сезираме главния прокурор за готвена намеса в изборите

Днес зам.-министърът на електронното ръководство Благовест Кирилов съобщи, че напуща поста си заради липса на бистрота. В своята позиция Кирилов твърди, че бордът на шефовете на “Информационно обслужване ”, което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е формиран съгласно резултатите от състезанието.

Той декларира, че не може да одобри това и че във всяко свое деяние се управлява от желанието да има бистрота на процеса, успеваемост на резултатите, както и да се отбрани националната сигурност, които са основни условия за естественото протичане на идните избори.



Подадената от Благовест Кирилов оставка алармира за тъкмо противоположното – липса на тези условия и сериозна опасност за естественото осъществяване на идните избори, пишат от Българска социалистическа партия.

" Припомняме, че Българска социалистическа партия към този момент сигнализирахме ОССЕ и ПАСЕ за неприемливата интервенция на служебното държавно управление в изборите, планувани за 02.04.2023 година Тогава изпратихме документи с съответни данни за следващото неприемливо вмешателство в идните изключителни парламентарни избори от страна на служебния кабинет на президента Румен Радев. За това към този момент свидетелстват и лица от служебния кабинет на президента - зам.-министър на електронното ръководство от кабинета на Радев признава за съществуващия риск от операция на изборите.

Българска социалистическа партия възразява против всевъзможни опити за вмешателство в изборите. Призоваме за незабавна реакция и сезираме прокуратурата за възможна готвена замяна на вота. Призоваваме всички партии и неправителствени организации да се обединим за гарантиране на почтени избори ", се споделя още в известието на Изпълнителното бюро на Левицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР