Днес за пореден път хората в България са гневни и

...
Днес за пореден път хората в България са гневни и
Коментари Харесай

Денков: Хората не искат апатия! Прокурори и съдии да защитават жертвите, не насилниците

Днес за следващ път хората в България са гневни и имат съображение, тъй като сме очевидци на следващото садистично деяние, което е останало неусетно от правосъдната система.

Това съобщи премиера акад. Николай Денков при започване на държавното съвещание.

" Темата на деня не е добра. Шокиращо е както безразличието към непознатата болежка от длъжностни лица, по този начин и гласовете на поддръжка към това действие. Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, с цел да пресечем настъплението на експанзията и болката в нашата страна ", добави Денков.

" Възлагам на министрите на Министерство на вътрешните работи, на Министерство на правосъдието, на МТСП и на МО през идната седмица да прегледате това, което не работи във вашите системи и да предложите промени, с които да променим тази отрицателна наклонност. Моля да отбележите и ограниченията, които не са единствено в региона на държавното управление и засягат и другите институции. Очаквам силите на реда да употребяват мощ единствено когато е нужна, а в останалото време да бъдат мощ на положителното ", сподели още Денков.

" Призовавам правосъдната система – прокурорите и съдиите, да употребяват пълномощията си, с цел да пазят жертвите, а не насилниците. Хората желаят правораздаване, а не незаинтересованост и равнодушие към човешката болежка ", уточни Денков.

Той се обърна и към депутатите с апел да одобряват " верните закони, които не оставят малки врати на насилниците да се измъкнат ". Денков прикани родители и учители също да вземат ограничения, тъй като от техния персонален образец зависи по какъв начин ще израснат нашите деца. Училището е място и за обучение, и за образование, сподели министър председателят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР