Днес вятърът от юг-югозапад ще се усили и в източната

...
Днес вятърът от юг-югозапад ще се усили и в източната
Коментари Харесай

Дежурният синоптик на НИМХ към БАН с мрачна прогноза! Астрономическата пролет дойде, но до довечера...

Днес вятърът от юг-югозапад ще се усили и в източната половина от страната и по северните скатове на планините краткотрайно ще е мощен, само че още преди обяд в източните региони ще се ориентира от изток, а в северните от североизток. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Христо Христов в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Атмосферното налягане сутринта към момента ще бъде по-ниско от междинното за март. През деня продължи да се покачва и вечерта към този момент ще е по-високо.

До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, в северозападните региони от сняг. Максималните температури ще бъдат в необятни граници – от 3-4° в северните региони до 16-17° в южните, в София към 9°. През нощта против четвъртък превалявания от сняг ще има на доста места в Северна България и високите полета на Западна.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1600-1700 метра от дъжд, само че през нощта против четвъртък границата на снега доста ще се намали. Ще духа мощен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра към 0°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, в началото междинна и висока. По-късно денем от север на юг ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта против четвъртък ще се примесват и минават в сняг. Ще духа най-вече сдържан източен, вечерна към този момент североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6° – 7°.

На 21.03.2018 слънцето ще изгрее в 06:29 часа и ще залезе в 18:40 часа. Продължителност на деня 12:11 часа.

На 21.03.2018 луната ще изгрее в 08:51 часа и ще залезе в 22:58 часа. Осветеност на диска в 0h UT 14 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.


Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР