Днес вятърът от северозапад ще се усили и с него

...
Днес вятърът от северозапад ще се усили и с него
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 5 декември: Днес вятърът ще


Днес вятърът от северозапад ще се усили и с него в страната ще продължи да нахлува леден въздух. Облачността краткотрайно ще се усили и на обособени места по високите полета на Западна България и Предбалкана ще превали слаб сняг. Максимални температури, най-вече сред 1° и 6°, в София към 0°, само че вятърът ще основава чувство за много по-студено време. Минимални температури ще са сред минус 4° и 1°, в София към минус 4°.  Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви " Фокус ".

Седмична прогноза за времето за 4-10 декември От 4 декември, понеделник ще нахлуе леден въздух, само че превалявания не се чакат. Минималните температури ще бъдат негативни, а максималнит... Прочети повече Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще бъде по-високо от междинното за декември. Над Черноморието ще има раздрана, най-вече забележителна облачност, само че ще остане без дъжд. Вечерта облачността ще намалее. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 5° и 7°.

Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще превалява сняг. Ще духа мощен северозападен вятър, с който ще нахлува леден въздух и температурите денем ще се намалят. Студено, с оптималната температура на 1200 метра минус 3°, на 2000 метра към минус 10°. В сряда вятърът ще отслабне, ще е до сдържан от северозапад. Ще има променлива облачност, не са изключени изолирани слаби валежи от сняг. Минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред 5° и 10°. В четвъртък и петък времето ще бъде най-вече слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще стихне. Затоплянето ще продължи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР