Днес все повече хора си вземат мини прасенца като домашни

...
Днес все повече хора си вземат мини прасенца като домашни
Коментари Харесай

Грешки при отглеждането на мини прасенце

Днес от ден на ден хора си вземат мини прасенца като домашни любимци, като действително грижите за тях не са доста комплицирани, само че в случай че знаете някои значими нюанса и се грижите добре за тях.

Въпреки че съществуват няколко типа породи в категорията мини, развъждането им не се разграничава, като едно от най-важните правила за всеки виновен собственик е да следи самочувствието на мини прасенцето му, като по този начин доста елементарно ще можете да забележите, че нещо не е наред.

Грешки при развъждането на мини прасенце - вижте защо би трябвало да внимавате:

1. Липса на постоянни разходки на открито

В естествената си природа те се намират непрекъснато на пресен въздух и обожават да ровят в пръстта. Именно по тази причина постоянните разходки са доста значими, както с цел да се усеща добре вашият любим, по този начин и с цел да го държите в тонус и да не качва бързо много непотребни килограми. Изкарвайте четириногия ви другар ви най-малко по 1 път дневно на пресен въздух, което е и изключително потребно за здравето му, като можете да се разноските във всеки непосредствен до вас парк. След като се приберете не забравяйте да измиете крачетата му.

2. Липса на постоянни хигиенични грижи

Бъдете подготвени, че ще се наложи да ги къпете по 2 или даже 3 пъти на седмица. Това няма да е по никакъв начин комплицирано, тъй като те обожават водните процедури и за тях това е същински релакс.

3. Обикновена козметика

Грешка в развъждането на мини прасенца е потреблението на елементарните сапуни, шампоани и другите сходни средства в грижата за хигиената. В зоомагазините се продават специфични артикули за тази цел, а и те могат да бъдат закупени на много налични цени. След водните процедури също по този начин е наложително да ги увиете с забрадка, с цел да не настинат.

4. Нередовно подкастряне на копитата

Важно е да вършиме това най-малко един път на 2-3 месеца, а също по този начин постоянно се грижете за изрядната им хигиена на ушите и очите, като при натрупването на тайни, те следва да се почистват деликатно.

 неточности при развъждане на мини прасенце

5. Небалансирано хранене и липса на многообразие

Храненето е доста значим миг при грижата за всеки един любим, в това число и за мини прасенцата. Те обожават да си хапват, само че въпреки всичко вие не трябва да им угаждате на всичките им прищявки, тъй като храненето им би трябвало да бъде уравновесено. Като цяло тяхната храносмилателна система значително наподобява на нашата, само че за разлика от нас те не могат да управляват апетита си и не могат да избират храната си сами. Именно по тази причина е изключително значимо да следите размера на порциите им и да не ги прехранвате изключително вечер.

6. Липса на образование и дейни занятия

Мини прасенцата са доста умни и интелигентни животни, които също е значимо да бъдат обучавани и дресирани сходно на нашите опашати другари - кучетата. С лекост можете да ги научите на базовите команди, а по-късно да преминете даже към по-сложните.

7. Лошо образование и хигиенични привички

За да нямате след време проблеми в това отношение, би трябвало да се погрижите авансово за тоалетната, която ще употребява любимецът ви. Можете да закупите такива от зоомагазините, които са доста комфортни и по този начин вашият питомец ще си има собствен си към за тези потребности.

8. Липса на постоянни профилактични прегледи при ветеринар

Както всички животни, по този начин и мини прасенцата са предразположени към някои болести, по тази причина е значимо постоянно да водите животното на ветеринар. Там то ще бъде прегледано, като при нужда ще се създадат и разнообразни проучвания. Все отново точно ранна диагностика е повече от 50% от сполучливото лекуване на редица патологии, в това число рисковите.

Както и сами виждате, грижите за мини прасенцата не се отличават доста от грижите за всички други любимци. Важно е да сте виновни стопани и да обръщате изключително внимание на тези моменти, както и да не забравяте, че всяко едно животинче би трябвало най-малко един път на половин година да посещава ветеринар за профилактичен обзор.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР