Днес времето ще е предимно слънчево, сочи прогнозата на Националния

...
Днес времето ще е предимно слънчево, сочи прогнозата на Националния
Коментари Харесай

Какво време ни очаква през празничните дни?

Днес времето ще е най-вече слънчево, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Около и след обяд над западната половина от страната, а през нощта против неделя и на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.
 времето дъжд дете пролет iStock/Getty Images
Ще има краткотрайни, тук-там интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, само че по здрач ще стартира да се ориентира от запад-северозапад.
 
Жълт код е разгласен в области в Западна и Централна България. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град. В тези региони атмосферата ще е неустойчива. Около и след обяд ще има гръмотевични стихии с краткотрайни превалявания от дъжд, увеличаване напразно и градушки. На места явленията краткотрайно ще са интензивни, предизвестяват синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 НИМХ-->
Минималните температурите ще са от 8 до 13 градуса. Ще е топло, с оптимални температури сред 24 и 29 градуса, по-ниски по Черноморието – 15-17 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.
 
По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 12-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала
 
В планините доминира слънчево време, след обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 17 градуса, на 2000 метра - към 10 градуса.
 времето пиле поляна iStock/Getty Images
В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще има променлива облачност, без основни превалявания. Дневните температури едва ще се намалят.
 
В понеделник облачността ще е по-често забележителна, само че краткотрайни валежи ще има единствено на обособени места, основно в планинските и североизточните региони. В Западна България вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне, в Източна ще бъде от юг-югозапад.
 
Във вторник от запад на изток ще превали, тук-там с гръмотевици. Със запад-северозападен вятър температурите ще се намаляват.
 време дъжд ThinkStock/Getty Images
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР