Днес времето потенциално опасно, предупреждават от Националния институт по метеорология

...
Днес времето потенциално опасно, предупреждават от Националния институт по метеорология
Коментари Харесай

Потенциално опасно време: жълт код за силен вятър в 18 области

Днес времето евентуално рисково, предизвестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Очаква се да духа мощен северозападен вятър. Няма да е на смяната. А може и да е, в случай че през днешния ден депутатите одобряват декларацията на Политическа партия.

Поривите напразно могат да доближат до 90 км/ч. От издадоха жълт код за 18 области в България.

Това няма да се отрази на температурите и те ще останат високи за сезона. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, в обособени котловини в Южна България – до към 0°. Ще доминира слънчево и прохладно време. Вечерта вятърът ще отслабне и до среднощ в множеството региони ще стихне. Максималните температури ще са най-вече сред 9° и 14°, в София – към 9°.

 вятър

Над планините облачността ще е променлива, без превалявания. Ще духа мощен северозападен вятър. Дневните температурите ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра – към минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. Преди обяд ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. След обяд ще отслабва, а вечерта ще стихне. Максималните температури ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2 бала, преди обяд по северното крайбрежие краткотрайно до 3 бала.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР