Днес времето над страната ще се задържи облачно, в равнините

...
Днес времето над страната ще се задържи облачно, в равнините
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 13 декември

Днес времето над страната ще се задържи облачно, в равнините и низините мъгливо. На обособени места ще има слаби валежи от дъжд. През деня облачността, основно над планинските и източните региони, краткотрайно ще се раздра. Ще духа слаб изток-югоизточен, в Източна България южен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, по морския бряг малко по-високи, оптималните най-вече сред 8° и 13°. В София минимална 3°, оптималната към 9°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за декември и денем още малко ще се намали. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Над Черноморието ще има забележителна облачност, само че дъжд е малко евентуален. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха 12° - 14°, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
Над планините ще има забележителна облачност, която денем краткотрайно ще се раздра и намалее. Преди обяд на обособени места по високите елементи на планините ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 4°, на 2000 метра – към минус 1°.
В събота от запад на изток ще има превалявания от дъжд, над към 1500 м - от сняг. Югозападният вятър ще се смени със северозападен, ще бъде сдържан, в неделя последователно ще отслабне. Облачността ще е променлива, сутринта в източните региони към момента е допустимо да превалява слаб дъжд, само че бързо ще спре. В понеделник ще е без превалявания. Вятърът в по-голямата част от страната ще стихне. Покрай Дунав, в котловините и тук-там в Горнотракийската равнина ще бъде с мъгли, ниска облачност и понижена видимост, температурите там ще остават по-ниски. В останалата част от страната ще бъде най-вече слънчево, ще се затопли сензитивно, изключително в планините и при планинските региони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР