Днес Volkswagen Group обяви, че компанията е избрала Канада, като

...
Днес Volkswagen Group обяви, че компанията е избрала Канада, като
Коментари Харесай

Новият гигазавод за батерии на Volkswagen Group ще бъде в Канада

Днес Volkswagen Group разгласи, че компанията е избрала Канада, като локация за построяването на първия си батериен индустриален комплекс отвън територията на Европа.

Новото индустриално оборудване на Volkswagen Group ще бъде построено от компанията й PowerCo в Онтарио, Канада, и се чака да стартира да действа през 2027 година.

" Нашата тактика за Северна Америка е с основен приоритет в нашият проект в 10 точки, който изложихме през предходната година ", разяснява Оливер Блум, изпълнителен шеф на Volkswagen Group. " С това решение за произвеждане на акумулатори в Канада и оборудването Scout в Южна Каролина, ние напредваме бързо със тактиката си за Северна Америка ".

Без да навлизат в детайлности за индустриалните благоприятни условия на новото си оборудване в Канада, от Volkswagen Group още веднъж показват своята ангажираност към електрическата подвижност, която при компанията е обвързвана с въвеждането в продажба на повече от 25 нови напълно електрически модела до 2030 година.

Преди по-малко от година- през май 2022-а, Volkswagen Group разгласи, че през 2026 година, компанията ще започва производството на нов електрически пикап и R-SUV (rugged SUV), които ще бъдат стартирани на американския пазар под нова марка. Те ще бъдат създадени и създавани в Съединените Американски Щати за потребностите на локалния пазар, като за задачата ще бъде възродена една значима за американската автомобилна история марка- .
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР