Днес, водачът на листата на БСП за България за 11

...
Днес, водачът на листата на БСП за България за 11
Коментари Харесай

Анастасова от Троян: Честит празник, колеги! Честит празник на Светите братя Кирил и Методий, на буквите, знанието и българщината!

Днес, лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” за 11 МИР - Ловеч, дружно с претенденти за народни представители и евродепутати беше посетител на тържествата по случай 24 май в Троян.
„ Искрено съм щастлива, че се потопих в тази атмосфера на усмивки, на грейнали детски очи, на поклонение пред нашите Първоучители! Всичко това ми е близко, то е смисълът на живота ми! Благодаря за поканата на кмета на общината – Донка Михайлова. Оценявам високо напъните на троянци да запазят и развиват традициите български, да слагат на фундамент грижата за децата, за тяхното образование и обучение. Това е и една от аргументите градът да се развива, да е жив и ухилен, спретнат и сигурен!
Българска социалистическа партия слага образованието като главен приоритет в своята политика. Ние ще отстояваме финансиране на образованието не по-малко от 5% от Брутният вътрешен продукт, както и 1% за висше обучение, 0,5% за наука и 1% за просвета. Инвестициите в обучение и просвета са тези, които могат да изведат страната ни до сериозен напредък в стопанската система. Средствата, вложени за придобиване на образование и професионална квалификация, на знания и умения на хората, са основен фактор занарастване на тяхната производителност. Възвръщаемостта на тези инвестиции е голямакакто за обществото като цяло, така и заотделния човек. Разбира се, образованието се нуждае от съответни, а не привнесени или измислени в кабинетите промени и Българска социалистическа партия има волята това да се случи! Само по този начин ще реализираме качествено обучение – проблем, чието решение не търпи никакво отсрочване! ” – показа Анастасова
Тя се обърна към дейците на образованието инауката с думите: ” Честит празник, сътрудници! Честит празник на Светите братя Кирил и Методий, на буквите, знанието и българщината! Нека държим високо факела на просветата, каквото и да ни коства това! Ние го можем, а България го заслужава! ”
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР