Днес вместо да очертаваме дейността на парламента, се налага да

...
Днес вместо да очертаваме дейността на парламента, се налага да
Коментари Харесай

ДПС посикаха оставка на правителството и оставка на Румен Радев

Днес вместо да обрисуваме активността на Народното събрание, се постанова да обсъждаме незабавни антикризисни ограничения. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ при започване на есенното съвещание на Народно събрание.

"Днес сме очевидци на разпад на държавността - би трябвало да спасим обстановката. Движение за права и свободи е виновна ", сподели още той.

"Изборът на ГЕРБ е за този популистки и националистически кабинет. Направиха контракт, за който те настояват, че е стратегия за ръководство ", добави водачът на Движение за права и свободи.

"Преди 4 години избрахме Румен Радев за президент като контрапункт на модела на ГЕРБ. Вместо той да влезе в роля на обединител, влезе в ролята на политическото опълчване. Румен Радев нападна Борисов, Народно събрание и държавното управление, пробва се да опълчва съдии и прокурори. Така с ерозира правосъдната власт, институциите и президентството. Президентът би трябвало да бъде обединител на нацията, само че вместо това с дейностите си Радев ерозира всички органи и институции ", сподели Карадайъ.

Движение за права и свободи желаеха оставка на държавното управление и оставка на Румен Радев. От партията излязоха с искане и за експертен антикризисен кабинет. Движение за права и свободи предложиха министър председателят да се избира от най-голямата политическа партия, а вицепремиерът да се уточни от втората по величина партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР