Днес ви представяме чудесна природна рецепта за лечение на настинки! Зимата

...
Днес ви представяме чудесна природна рецепта за
лечение на настинки! Зимата
Коментари Харесай

Имунолог: „За лечение на настинки и бронхит ви е нужно мляко“

Днес ви представяме чудесна естествена рецепта за лечение на настинки!

Зимата вече започна и ни кара да се усещаме все по-малко щастливи заради липса на топло време. Почти всеки ден виждаме хора, които кихат и кашлят, и скоро забелязваме със страдание, че признаците на елементарната простуда са забележими и върху нас самите: имаме възпалено гърло, хрема, главоболие, кашлица…

Лекарите споделят, че студеният сезон стартира през септември-октомври и приключва през март-април. Освен това през този интервал човек може да боледува два или даже три пъти. През годините на живота се хващат величествен брой заболявания, тъй че човек има време да натрупа опит в оправянето с настинки.

Днес ще ви разкажем по какъв начин да лекувате настинки с национални средства вкъщи. В последна сметка, естествените артикули работят допустимо най-щадящо организма, свеждайки до минимум вероятните вреди и неприятни последици. Докато фармацевтичните хапчета и таблетки съдържат доста химия.

Лечение на настинки вкъщи

Природата към този момент е създала в нас мощен механизъм, който защищава от заболявания на всички равнища – имунната система. И при положение на простуда, основното нещо, което би трябвало да се направи, е да не се пречи на имунитета да се оправи с заболяването, а не да се предприемат действия, които пречат на естественото действие на имунната система.

Когато температурата се увеличи, доста хора бързат да я смъкват незабавно, а това е грешка. Тялото особено покачва температурата, с цел да унищожи бактериите и вирусите, тъй че би трябвало да се справяте с дискомфорта единствено и да оставите имунната система да работи. Температурата би трябвало да се смъкна, в случай че е до 38 градуса и продължава да се повишава.

Малцина схващат, че кашлицата е защитна реакция на тялото, с която се пробва да изчисти дихателните пътища от храчките. Когато кашля, тялото изхвърля микроби със слюнката. Затова кашлицата би трябвало да се лекува единствено в случай че не премине няколко дни.

Но това, което наистина ви предлагаме е да пиете доста течности. Това ще помогне за премахване на храчките, както и за разширение на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението.

По-добре е да се приемат естествени медикаменти. Препоръчваме ви да пиете парещ чай от джинджифил с лимон, когато имате простуда. Не би било погрешно да се добави лъжица мед към такава напитка.

Горещият чай съдържа танини – субстанции, които оказват помощ за унищожаване на храчките. Медните ензими се борят с нездравословните бактерии. Лимонът, който съдържа доста витамин С, действа като антисептик.

Ако имате малини у дома (пресни е по-добре, само че конфитюрът също е подходящ), лекарите силно препоръчват потреблението им при простуда. Малината съдържа салицилова киселина, която понижава възпалението и предотвратява проникването на патогенни микроорганизми в организма.

И в умозаключение, ние ще ви споделим тайната за естествен лек, който дейно лекува настинки в домашни условия и даже оказва помощ да се отървете от бронхит.

Съставки:

250 мл прясно мляко1 ч. л. масло (може да бъде какаово масло)1 ч. л. мед1 жълтък0,25 ч. л. сода за самун

Приготвяне:

Сварете млякото и го оставете да изстине. Добавете мед и масло. Разбъркайте добре.

Вижте още: Ето какво не знаете за използването на куркумата

Добавете сода, жълтък в сместа и разбъркайте още веднъж. Ако желаете, можете да добавите 1 чаена лъжичка бренди или коняк.

Приемайте лекарството по 50 ml на ден преди лягане. Терапевтичният резултат е видим на следващия ден. Много по-добре е, в сравнение с да приемате рекламираните чудодейни прахчета против настинки, нали?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР